Σε περιπέτειες μπαίνει και η δική μας αεροπορική εταιρεία, η Aegean, καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών που έλαβαν γενναία κρατική ενίσχυση την περίοδο της πανδημίας, για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από τα λοκντάουν.

Το θέμα ήρθε πάλι στην επιφάνεια, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτή ακόμη μία προσφυγή της Ryanair και ακύρωσε την οικονομική ενίσχυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από την Ιταλία προς τρεις μικρές ιταλικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ryanair έχει προσφύγει και κατά της οικονομικής βοήθειας της ελληνικής κυβέρνησης ύψους 120 εκατ. ευρώ προς την Aegean, που δόθηκε τον Ιούλιο του 2021.

Η προσφυγή έγινε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Η ίδια η εισηγμένη εταιρεία, πάντως, δεν έχει αναφέρει οτιδήποτε σχετικό μέχρι τώρα, αλλά, προφανώς θα αναγκαστεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, γιατί, αν πράγματι έχει γίνει προσφυγή και πολύ περισσότερο αν ακυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ενίσχυσή της, τότε αλλάζουν πολλά από τα σημερινά οικονομικά της δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα