Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones αυξήθηκε την Πέμπτη σε ένα νέο υψηλό για το έτος, καθώς τα στοιχεία για χαλάρωση του πληθωρισμού και τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της Salesforce ανέβασαν τον καλύτερο μήνα του δείκτη αναφοράς από τον Οκτώβριο του 2022.

Η Wall Street είναι έτοιμη να κλείσει τον Νοέμβριο με τα ισχυρότερα μηνιαία κέρδη για πάνω από ένα χρόνο.

Ο Dow 30 μετοχών κέρδισε 295 μονάδες ή 0,8% στις 35.719 περίπου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους τον Αύγουστο. Ο S&P 500 ήταν επίπεδη και ο Nasdaq Composite  ήταν 0,6% χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κάποια κέρδη σε μετοχές Big Tech.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite διαπραγματεύονταν περίπου 1% μακριά από τα αντίστοιχα υψηλά τους του 2023.

Η Salesforce και η Snowflake σημείωσαν  άνοδο 8,5% και 6,3%, αντίστοιχα, λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα. Το κλίμα ενισχύθηκε επίσης την Πέμπτη, αφού νέα στοιχεία εκτός Ευρώπης έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίς την Πέμπτη έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -ο αγαπημένος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve– αυξήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες τον Οκτώβριο, κερδίζοντας 0,2% για τον μήνα και 3,5% σε ετήσια βάση.

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, πριν τα μειώσει το 2024.

Οι κύριοι μέσοι όροι παραμένουν σε τροχιά για να κλείσουν τον Νοέμβριο με σημαντικά κέρδη, γεγονός που θα τερματίσει ένα τρίμηνο σερί απωλειών για τους δείκτες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 8,6% τον Νοέμβριο, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 11%. Και οι δύο μέσοι όροι παρακολουθούν την καλύτερη μηνιαία απόδοσή τους από τον Ιούλιο του 2022. Ο Dow σημείωσε άνοδο 7,8% τον Νοέμβριο, με ρυθμό για τον καλύτερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 2022.

Διαβάστε ακόμη: