Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου XVI στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού σήμερα, σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πενθούντες. Η κηδεία σηματοδότησε μια άνευ προηγουμένου στιγμή καθώς ήταν η πρώτη περίπτωση στη σύγχρονη εποχή που ένας ποντίφικας προΐσταται της κηδείας προκατόχου του.

Η σορός του, όπως είχε ανακοινωθεί είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 2 Ιανουαρίου.

Η σορός του παρέμεινε στον ιστορικό χώρο στο Βατικανό, ώστε οι πιστοί να μπορούν να τον αποχαιρετήσουν.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ξεκίνησε στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Αίτημά του ήταν η κηδεία του να τελεστεί με επισημότητα αλλά με «απλότητα».

Ο Βενέδικτος εξελέγη Πάπας τον Απρίλιο του 2005 μετά το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ και ήταν ο πρώτος ποντίφικας σε σχεδόν 600 χρόνια που παραιτήθηκε από τη θέση του αντί να παραμείνει ισόβια στο αξίωμα.

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών τον περασμένο μήνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχό του, πρώην Πάπα Βενέδικτο XVI, σε μια κηδεία στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πενθούντες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ήταν μια τελετή που χαρακτηρίστηκε από απλότητα, σύμφωνα με την επιθυμία του πρώην πάπα. «Είναι δύσκολο να έχεις μια απλή τελετή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά νομίζω ότι ήταν», σχολίασε ο πατέρας Τζέιμς Μάρτιν, ένας Ιησουίτης ιερέας, συγγραφέας και συντάκτης, στους Max Foster και Bianca Nobilo του CNN.

Περίπου 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού Ματέο Μπρούνι, σε σύγκριση με περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους για την κηδεία του προκατόχου του Βενέδικτου, Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

Υπήρχαν 500.000 άνθρωποι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στη γύρω περιοχή το 2005, και άλλοι 600.000 που παρακολουθούσαν σε οθόνες βίντεο σε άλλα μέρη της Ρώμης.

Διαβάστε ακόμη: