Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σε δύο δόσεις.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να αποχωρήσει η Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καταγγέλλοντας αλλοίωση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος και πολιτικού τυχοδιωκτισμού από τη νέα ηγεσία.

Αντίθετα η Έφη Αχτσιόγλου με μια μεγάλη ομάδα βουλευτών και στελεχών θα αποχωρήσει αμέσως μετά το συνέδριο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συγκροτήσει δικό του κόμμα, το οποίο μάλιστα θα κάνει πρεμιέρα στις ευρωεκλογές.

Σε μια κλειστή σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ήταν κυρίαρχη η εκτίμηση ότι 11 βουλευτές θα εγκαταλείψουν σίγουρα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες και για άλλους δύο.

Πάντως με τον μαγικό αριθμό 11 μπορούν να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κατηγορούν τον Κασσελάκη για επίδειξη πλουτισμού

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενταθούν με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι σίγουρο ότι θα τον κατηγορήσει ότι αυτομόλησε τη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εγκατέλειψε τη μάχη για τον γάμο με τον Τάιλερ είναι το επιχείρημα που προβάλλουν κορυφαία στελέχη που προέρχονται από την Αριστερή πτέρυγα.

Τον κατηγορούν επίσης για επίδειξη πλουτισμού, επισημαίνοντας ότι η δημοσιοποίηση του ανάκτορου που διατηρεί με τον Τάιλερ σε προάστιο της Νέας Υόρκης προκαλεί την κοινωνία σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση τσακίζει τα εισοδήματα μισθωτών και εργαζομένων.

Μπαίνει στο «παιχνίδι» και ο Τεμπονέρας

Εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου στο παιχνίδι της εσωκομματικής σύγκρουσης μπήκε δυναμικά και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στον Κασσελάκη αλλά δεν ταυτίζεται με τους υπόλοιπους εκφραστές της Αριστερής Αντιπολίτευσης.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Τεμπονέρας μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός μεταβατικού αρχηγού σε ένα κόμμα που θα συγκροτηθεί από όλες τις ομάδες που είναι αποφασισμένες να εγκαταλείψουν την Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμη: