Χωρίς καμία αναφορά στον γάμο του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη κυκλοφόρησε την Πέμπτη «η Αυγή».

Η Συντακτική Επιτροπή του δημοσιογραφικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ φιλοξένησε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη «λογόκρινε» την αναφορά του προέδρου του κόμματος στο γάμο του με τον Τάιλερ Μάκμπεθ , αφού δεν διέθεσε ούτε λίγες λέξεις με την μορφή παραπολιτικού σχολίου στο γεγονός.

Προφανώς και δεν πρόκειται για διαλαθούσα πληροφορία αφού είναι αναμφισβήτητη η επάρκεια των δημοσιογράφων της εφημερίδας της Αριστεράς , αλλά πρόκειται για «μήνυμα» προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να περιορίσει την προβολή των προσωπικών του θεμάτων σε μια περίοδο που το κόμμα δοκιμάζεται από σοβαρή κρίση.

Το μήνυμα μάλλον ελήφθη αφού ήδη την Πέμπτη ανακοινώθηκαν μια σειρά πολιτικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης δοκιμάζει το στοίχημα της απήχησης στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει το απόγευμα σε εκδήλωση που οργανώνεται από την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Νέας Υόρκης στην πρώτη δημόσια ομιλία του στις ΗΠΑ.

Όπως γράφει το ελληνοαμερικανικό site anamniseis.net «η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφ ενός μεν λόγω του ότι ο ομιλητής είναι ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αποφάσισε να παλιννοστήσει και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να εκπληρώσει και την στρατιωτική του θητεία, αφ ετέρου δε διότι είναι η πρώτη πολιτική ομιλία μετά τις ανατροπές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που είναι ανοικτές για το ευρύτερο ομογενειακό κοινό».

Επισημαίνεται επίσης ότι τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, όσο και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη, έλαβαν χώρα σε περιορισμένο και προσεκτικά επιλεγμένο ακροατήριο.

Ο κ. Κασσελάκης, όπως γράφουν οι «Αναμνήσεις» θα παραμείνει στις ΗΠΑ και την ερχόμενη εβδομάδα αφ ενός μεν για να διευθετήσει τα θέματα που αφορούν την παλιννόστησή του στην Ελλάδα, αφ ετέρου δε για μια σειρά επαφών με την Ομογένεια, τον ακαδημαϊκό κόσμο, μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και Ινστιτούτα Εξωτερικής Πολιτικής, γνωστά ως «think tank».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ομογένειας και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μιλήσει στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Χάρβαντ καθώς επίσης και στο Κολλέγιο του Κουίνς όπου υπάρχει το Αρχείο και Κέντρο Έρευνας της Ελληνοαμερικανικής Πραγματικότητας με την επωνυμία «Hellenic American Project» με ιδρυτή και διευθυντή τον καθηγητή κοινωνιολογίας, Δρ. Νίκο Αλεξίου καθώς επίσης και το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο ετοιμάζεται να εορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο του.

Διαβάστε ακόμη: