Ο χρυσός ενίσχυσε τις απώλειες την Τρίτη, φθάνοντας σε χαμηλό επτά μηνών, καθώς οι προσδοκίες γύρω από τη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων, ενώ το ενδιαφέρον στράφηκε στα στοιχεία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα στην ημέρα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.825,50 δολάρια ανά ουγγιά, καταλήγοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου. Ο χρυσός χρυσός υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.841,80 δολάρια.

Το δολάριο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο άνω των 10 μηνών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν κοντά στα υψηλά 16 ετών, αφού τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι η αμερικανική μεταποίηση έκανε ένα βήμα παραπέρα προς την ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο.

«Οι επόμενες βασικές προκλήσεις για τον χρυσό θα είναι οι πιο πρόσφατες αναφορές για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ…με σταθερούς αριθμούς που πιθανόν να είναι ο καταλύτης για ένα ενδεχόμενο σπάσιμο κάτω από τα 1.800 δολάρια και σε αρνητικό έδαφος για το έτος», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets. .

Αξιωματούχοι της Fed λένε ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει περιοριστική για «κάποιο διάστημα» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, αλλά η ενότητά τους γύρω από αυτή τη φράση κρύβει μια συνεχιζόμενη συζήτηση για μια άλλη πιθανή αύξηση επιτοκίων φέτος.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 45% για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, το οποίο τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει απόδοση.

Το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 21,12 $ ανά ουγγιά, αφού άγγιξε το χαμηλό 6-1/2 μηνών νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η πλατίνα σημείωσε επίσης άνοδο 0,3% στα 870,33 δολάρια.

Το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% σε χαμηλό τριών εβδομάδων στα 1.198,48 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: