Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν με το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων από μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και προετοιμάζονται για την τελευταία απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 12 μονάδων, ή 0,04%, καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει την πορεία των τελευταίων 12 ημερών. Ο S&P 500 έπεσε 0,2% και ο  Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,4%.

Η μητρική της Google, Alphabet αυξήθηκε περισσότερο από 7%, καθώς η αύξηση των εσόδων από το cloud βοήθησε να ωθήσει την εταιρεία σε ένα τρίμηνο καλύτερο από το αναμενόμενο. Από την άλλη, η Microsoft υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά την αναφορά της επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων στο cloud.

Οι Boeing και Coca-Cola αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Η Boeing κέρδισε περισσότερο από 3% αφού ανέφερε άνοδο στο δεύτερο τρίμηνο μετά την άνοδο των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών. Η Coca-Cola προσέθεσε περισσότερο από 1% αφού η εταιρεία αναψυκτικών αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος. Η AT&T κέρδισε περισσότερο από 1% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ελεύθερων ταμειακών ροών για το δεύτερο τρίμηνο.

Μια πληθώρα πρόσφατων στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού έχει οδηγήσει τους επενδυτές σε ένα κύμα αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια μετά τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Το FedWatch Tool του Ομίλου CME δείχνει μια πιθανότητα 98% οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας στο τέλος της συνεδρίασης της Τετάρτης. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες της αγοράς προτρέπουν να είναι κανείς προσεκτικός.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν να μην γίνουν πολύ αισιόδοξοι ότι σήμερα θα σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, κατά την άποψή μας», δήλωσε στέλεχος της UBS σε σημείωμα της Τετάρτης.

 Νικηφόρα ημέρα η χθεσινή για την Wall Street

Με κέρδος μόλις 0,1%, ο Dow πέτυχε τη 12η σερί νικηφόρα σύνοδο, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί για τον μέσο όρο των blue chip από τον Φεβρουάριο του 2017. Οι S&P 500 και Nasdaq Composite τερμάτισαν περίπου 0,3% και 0,6% υψηλότερα, αντίστοιχα.

Πέρα από την απόφαση για τα επιτόκια, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις τελευταίες εταιρικές οικονομικές ανακοινώσεις την Τετάρτη.

Meta, Chipotle και Mattel αναμένεται να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα