Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self-tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για επανέλεγχο θα πάνε 6.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, μετέβησαν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος καθώς χθες, είχε πέσει η πλατφόρμα για κάποιο διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η πλατφόρμα μπλόκαρε εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού δηλώσεων και στο πλαίσιο αυτό -όπως τονίστηκε- οι αρρυθμίες διορθώνονται και το σύστημα απλοποιείται.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αριθμεί 1,7 εκατ. άτομα, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σχολεία: Κοντά στα 3.000 τα θετικά self test

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Δύσκολη η πρώτη μέρα 

Με χαμόγελα πίσω από μάσκες και με αρνητικές βεβαιώσεις self-test, μικροί μαθητές δημοτικού επιστρέφουν για τρίτη φορά μέσα στο σχολικό έτος στα θρανία τους.

Αρκετοί γονείς εφοδιάστηκαν εγκαίρως με self-tests και το δήλωσαν στην πλατφόρμα.

Κάποια κατάφεραν τελευταία στιγμή να το αγοράσουν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία και κάποιοι δεν κατάφεραν να το δηλώσουν στην πλατφόρμα γιατί χθες το βράδυ έπεσε το σύστημα και το δήλωσαν σήμερα το πρωί.

Κάποιοι γονείς δεν ήταν τόσο ενημερωμένοι και πήγαν στο σχολείο με το αρνητικό τεστ στο χέρι.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.