Οι μετοχές υποχώρησαν ελάχιστα τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street προετοιμάζεται για μια πολυάσχολη εβδομάδα κερδών και φαινόταν να τελειώσει τον Ιούλιο με θετικό χαρακτήρα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 50 μονάδες ή 0,15%. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite αυξήθηκε οριακά.

Ράλι τον Ιούλιο στην ράλι Wall Street

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι αυτόν τον μήνα, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 3,2% και με ρυθμό για πέμπτο θετικό μήνα στη σειρά, για πρώτη φορά από το επτάμηνο σερί του που έληξε τον Αύγουστο του 2021. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq κέρδισε 4,2% σε μήνα ημερομηνία, επίσης σε καλό δρόμο για τον πέμπτο συνεχόμενο νικηφόρο μήνα.

Ο blue-chip Dow σημείωσε άλμα 3,2% τον Ιούλιο. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 13 ημερών που ταίριαζε με το μεγαλύτερο σερί κερδών του από το 1987.

Οι επενδυτές την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει ολοένα και πιο αισιόδοξοι για ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας και μείωση του πληθωρισμού. Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου συνεχίζουν επίσης να είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

«Περιμέναμε ότι οι εταιρείες θα ξεπεράσουν τον χαμηλό πήχη», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman Sachs στις ΗΠΑ, David Kostin, σε σημείωμα της Κυριακής. «Μέχρι στιγμής το 55% των εταιρειών που αναφέρουν έχουν ξεπεράσει τις συναινετικές εκτιμήσεις, πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο, και η συνολική πτώση του EPS κατά 7% για έτος/έτος παρακολουθεί 200 [πόντους βάσης] καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών, αφού πέρασε την πολυαναμενόμενη αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα λαμβάνει αποφάσεις βάσει δεδομένων σε βάση «συνεδρίαση προς συνεδρίαση».

Μαζί με τα κέρδη από ονόματα όπως Amazon, Apple, CVS Health και Starbucks, οι επενδυτές θα στραφούν και στην έκθεση για τις μεγάλες θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει προσθέσει 200.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 209.000 τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη: