Με το “βλέμμα” στις ανακοινώσεις δυο σημαντικών τεχνολογικών εταιρειών της Amazon.com Inc. και της Apple Inc. αναμένεται να κινηθεί η Wall Street αυτή την εβδομάδα. 

Για την Apple ο αναλυτής της Davidson, Tom Forte, δήλωσε ότι “όπως πάντα η αγορά θα εστιάσει στο iPhone,  καθώς και στη ζήτηση στο εξωτερικό και στο νέο ακουστικό VR, καθώς η μετοχή του πλησιάζει σε υψηλά ρεκόρ και η αγοραία του αξία ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια”. Εν τω μεταξύ για την Amazon, ο αναλυτής είπε ότι “θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπο των περικοπών κόστους στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και τι θα μπορούσε να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για να τονώσει την πιο αργή ανάπτυξη στην επιχείρησή της στο cloud”.

Τα αποτελέσματα από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες για να επηρεάσουν τον δείκτη S&P 500 θα ακολουθήσουν εκείνα των άλλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Microsoft Corp. και η μητρική του Facebook Meta Platforms Inc. Και θα φτάσουν καθώς η Wall Street αρχίζει να γίνεται λίγο πιο ρεαλιστική σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη: οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν αφού η διοίκηση είπε ότι η επέκταση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης θα ήταν «σταδιακή» – και σταδιακά πιο ακριβή.

Ο Tom Forte, σε ένα ερευνητικό σημείωμα μέσα στον μήνα, είπε ότι η Amazon, όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για να ελέγξουν το κόστος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα περιθώρια, είπε, ωστόσο, παρακολουθούσε τυχόν επιπτώσεις στην αύξηση των πωλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου, μετά από χιλιάδες απολύσεις και αποσύροντας την επέκταση του Amazon Fresh. 

Διαβάστε ακόμη: