Με εκτόξευση στην λειτουργική κερδοφορία και σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων ξεκίνησε το 2023 για τον Όμιλο Σαράντη, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των στρατηγικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών της διοίκησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η διοίκηση του Ομίλου αντιμετώπισε το απαιτητικό περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, εξισορροπώντας στρατηγικά τις ανατιμήσεις προϊόντων, τον όγκο πωλήσεων και την ανταγωνιστικότητά του.

Επιπλέον, ο Όμιλος εφάρμοσε με επιτυχία τη διαδικασία εξορθολογισμού χαρτοφυλακίου και επωφελήθηκε από την έμφαση που δόθηκε πίσω από το HERO προϊοντικό χαρτοφυλάκιο. Αυτή η διαδικασία εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου διασφαλίζει ότι κατανέμει πόρους σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας οδηγώντας σε αυξημένη κερδοφορία και πωλήσεις.

Εφάρμοσε επίσης προληπτικά μέτρα, όπως πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους και βελτιστοποιήσεις, προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτές οι προσπάθειες επέτρεψαν στον Όμιλο να διατηρήσει την οικονομική του σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά του μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 18,65% και ανήλθαν σε 109,19 εκατ. ευρώ από 92,02 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις υποστηρίχθηκαν κυρίως από αύξηση στον όγκο πωλήσεων στις στρατηγικές προϊοντικές κατηγορίες του Ομίλου. Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 10,2% φτάνοντας τα 35,20 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του 2023 συγκριτικά με 31,94 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022, που υποστηρίχθηκε από ανάπτυξη στην αγορά της ευρείας διανομής καθώς και στο κανάλι εξαγωγών.

Οι θυγατρικές παρουσίασαν αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων κατά 23,14% και διαμορφώθηκαν σε 73,98 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023 από 60,08 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022. Η κερδοφορία του Ομίλου επωφελήθηκε από τη σταθεροποίηση που παρατηρήθηκε στο κόστος των πωληθέντων καθώς και από τις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί σε ολόκληρο τον Όμιλο για τον μετριασμό των πληθωριστικών πιέσεων.

Διαβάστε περισσότερα