Μου λένε ότι ένας Έλληνας – ξένος θεσμικός επενδυτής, κατ’ ουσίαν τραπεζίτης – νταραβεριτζής του εξωτερικού, τριγυρνάει «σαν χαμένος» στους δρόμους του Λονδίνου!

Αυτόπτες μάρτυρες, Έλληνες επιχειρηματίες που διαμένουν στην αγγλική πρωτεύουσα, μου λένε ότι ο εν λόγω τραπεζίτης του εξωτερικού, που υπήρξε προνομιακός παίκτης της κυβέρνησης και άφησε «το στίγμα του» σε πλείστες όσες αυξήσεις κεφαλαίου τραπεζών και εταιριών του Δημοσίου, δείχνει πολύ στενοχωρημένος και σε ένα ιδιότυπο αδιέξοδο!

Ο τραπεζίτης – νταραβεριτζής, που εσχάτως μετεβλήθη και σε ταχυδρόμο του Μαξίμου να μεταφέρει απειλές, προειδοποιήσεις και τελεσίγραφα, ακόμη και προς πρόσωπα που τον ευεργέτησαν, είναι – λέει- πολύ στενοχωρημένος από την «ξεφτίλα» που έφαγε από πλείστα όσα δημοσιεύματα τα οποία αποκάλυπταν τον βίο, την πολιτεία και τις ενέργειες του!

Δεν φταίει όμως, ισχυρίζεται, καθώς δεν γινόταν να μην υπακούσει στα θέλω του πανίσχυρου ανθρώπου που του ζήτησε να μεταφέρει κάτι!

Ήταν ηθικά υποχρεωμένος! Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο «ξένος θεσμικός» βασανίζεται από ένα ιδιότυπο πρόβλημα: Δεν ξέρει τι να κάνει με τα λεφτά που έβγαλε, τα οποία όπως ο ίδιος λέει στους συνομιλητές του είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ!

Πραγματικά κατανοούμε το δυσεπίλυτο πρόβλημα του και συμπάσχουμε!

Και ελπίζουμε να τον φώτισε τις Άγιες μέρες του Πάσχα η Θεία Χάρη…

Διαβάστε περισσότερα