Για ένα ακόμη 24ωρο οι Έλληνες στο Σουδάν ζουν την απόλυτη φρίκη.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» στους δρόμους του Χαρτούμ, οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση και η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.

«Η κατάσταση είναι χάλια, όλο και επιδεινώνεται. Δεν έχουμε ασφάλεια, δεν υπάρχουν βοήθειες και καθόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στη Μητρόπολη. Δεν βγαίνουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους, όταν βγαίνουν κινδυνεύουν να πεθάνουν», λέει η Αλεξάνδρα Καλουμέρη, εγκλωβισμένη.

«Η εκεχειρία δεν τηρήθηκε. Συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα. Οδομαχίες, αερομαχίες όλα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε έξω από εδώ. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο», αναφέρει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

Σουδάν: Αγωνία για τους δύο τραυματίες

Η αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες συνεχίζεται. Το νοσοκομείο που βρίσκονταν μέχρι και χθες το πρωί, δεν λειτουργεί πλέον καθώς έπεσε βόμβα ακριβώς δίπλα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

«Δυστυχώς έπεσε οβίδα δίπλα από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται και αποφάσισαν να το εκκενώσουν γιατί δεν υπάρχει ούτε προσωπικό, ούτε γιατροί, ούτε τίποτε», λέει ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος.

Πέρα όμως από τον κίνδυνο για τις ζωές τους, οι Έλληνες του Σουδάν ζουν τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα, νερό και με τις προμήθειες φαγητού να λιγοστεύουν.

«Το να πας να αγοράσεις τρόφιμα έξω στην αγορά δεν γίνεται γιατί κινδυνεύει η ζωή σου. Ο αδερφός μου από το Σάββατο είναι χωρίς ηλεκτρισμό, νερό και τηλέφωνο».

Διαβάστε ακόμη: