αστυνομικοί της Ασφαλείας στη Σάμο βρέθηκαν μπροστά σε μια περίπτωση κλοπής εξωλέμβιων μηχανών και πέρασαν χειροπέδες σε δύο Έλληνες, οι οποίοι -όπως και οι προηγούμενοι συλληφθέντες– είχαν στην κατοχή τους και παράνομο οπλισμό.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει αντίστοιχο περιστατικό στο νησί.

Οι δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη, μετά από αξιοποίηση στοιχείων που οδήγησαν σε έρευνες στα σπίτια τους και σε δύο αποθήκες του ενός εξ αυτών στην ίδια περιοχή της Σάμου. Σε αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης, τέσσερα πυροβόλα όπλα για την κατοχή των οποίων δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, 1.083 φυσίγγια διαφόρων τύπων και ένας ασύρματος, ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες των αρχών ασφαλείας της Σάμου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και εξετάζεται η προέλευση των μηχανών, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τον ασύρματο οι δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατά περίπτωση.

Στις 24 Μαρτίου είχαν συλληφθεί στη Σάμο ένας 75χρονος και ο 47χρονος γιος του, μετά από αιφνιδιαστικές έρευνες σε δύο σπίτια και δύο αποθήκες του ηλικιωμένου, όπου βρέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα τρία από τα οποία ήταν αδήλωτα και δύο από αυτά ανήκαν στον 47χρονο, ένα πυροβόλο όπλο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και 48 φυσίγγια. Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν την Παρασκευή, κατασχέθηκαν τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές με τα παρελκόμενά τους, που οι δράστες δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι κατείχαν νόμιμα και η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

Διαβάστε περισσότερα