Ένας Ισπανός ιερέας συνελήφθη ως ύποπτος για παράνομη διακίνηση του πιο διάσημου παγκοσμίως μπλε χαπιού βιάγκρα στο σπίτι του. Πρόκειται για τον Αλφόνσο Ραούλ Μάσα Σότο, δηλωμένο γκέι, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση βιάγκρα που ενισχύει την ανδρική λίμπιντο.

Οι παράνομες συναλλαγές του πραγματοποιούνταν στην οικία του, στην πόλη Don Benito στη δυτική επαρχία Badajoz, κοντά στα σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε και τον άνδρα που βρήκε εντός της οικίας του, τον οποίο ο ιερέας αποκάλεσε σύντροφό του στους αστυνομικούς.

Το ζευγάρι που πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου την Τρίτη, κατέθεσε στους αστυνομικούς επί τέσσερις ώρες. Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αλλά υποχρεούται να εμφανίζεται σε τοπικό δικαστήριο κάθε δεκαπενθήμερο. Εν τω μεταξύ, ο σύντροφός του φυλακίστηκε εν αναμονή της ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα μετά από μια εβδομαδιαία έρευνα της Πολιτικής Φρουράς.

 

Η Επισκοπή της Plasencia στην οποία ανήκει ο Don Benito εξέφρασε τη λύπη της για την κράτηση του ιερέα λόγω του «πόνου και της θλίψης» που συνεπάγεται ένα τέτοιο γεγονός.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις όσο συνεχίζεται η έρευνα… Παρακολουθούμε την υπόθεση με προσοχή και σεβασμό στους εμπλεκόμενους ανθρώπους και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε ότι είναι απαραίτητο».

Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης για την περιοχή επιβεβαίωσε ότι έγιναν δύο συλλήψεις, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Για τους ντόπιους, πάντως, ο Ισπανός ιερέας θεωρείται ένας «πολύ δημοφιλής» άνδρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Metro.

Διαβάστε ακόμη: