Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες το πρωί της παρασκευής στη περιοχή της Γλυφάδας σε 47χρονη επιχειρηματία η οποία είναι ιδιοκτήτρια, μέτοχος, διευθύνουσα σύμβουλος, διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος εταιριών εκμετάλλευσης ακινήτων, καταστημάτων εστίασης και εμπορικών επιχειρήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι υπέβαλλε κατ’ εξακολούθηση ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος των εν λόγω εταιριών καθώς και ότι δεν απέδιδε καταλογισμένο Φ.Π.Α.

Πρόκειται για μέλος γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία ποτών, με το brand name των προϊόντων να είναι από τα πιο δημοφιλή στην αγορά εδώ και δεκαετίες. Η σύλληψη έγινε έπειτα από πολύμηνη συστηματική και επισταμένη έρευνα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της φέρεται ότι εκκρεμούν ανεκτέλεστα από 04/05/2017 εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή του 17ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς, και είκοσι μία καταδικαστικές αποφάσεις ενώ, της είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και χρηματική ποινή 48.850€ για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της εργατικής νομοθεσίας  καθώς, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση. Τέλος φαίρεται ότι κατ’ εξακολούθηση δεν απέδιδε καταλογισμένο ΦΠΑ άνω των 100.000 ευρώ.

Επιπλέον, δεν κατέβαλε βεβαιωμένες οφειλές των προαναφερόμενων εταιριών προς το Ελληνικό Δημόσιο, δεν κατέβαλε εργατικές και εργοδοτικές εισφορές καθώς και τις δεδουλευμένες αποδοχές υπαλλήλων, ενώ, εξοφλούσε τις οφειλές τους με χρήση ακάλυπτων επιταγών.

Διαβάστε ακόμη: