Κυνικός και χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, εμφανίστηκε ο 71χρονος, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ με όπλο την 43χρονη σύντροφό του στη Σαλαμίνα.

Την πράξη του ομολόγησε χθες αργά το απόγευμα ο 71χρονος τον οποίο η Aστυνομία αναζητούσε για τη δολοφονία της 43χρονης μητέρας στη Σαλαμίνα.

Η 43χρονη φαίνεται τόσο καιρό πως ζούσε έναν εφιάλτη ο οποίος επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.

«Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Η 43χρονη μητέρα, τρεις ημέρες πριν βρει τραγικό θάνατο, είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας η ίδια αλλά και ο γιος της.

Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από αυτό που ζούσε, έφυγε από το σπίτι, προσπάθησε να κρυφτεί ωστόσο ο 71χρονος της έστησε ενέδρα και την τραυμάτισε θανάσιμα με πυροβόλο όπλο.

Σαλαμίνα: Δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button, το οποία αστυνομικοί είχαν εγκαταστήσει στο τηλέφωνό της προκειμένου να εντοπίσουν τον γυναικοκτόνο.

«Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προανάκριση.

Σαλαμίνα: Πώς βρέθηκε και συνελήφθη στο Κερατσίνι ο δράστης της δολοφονίας

Ο δράστης μετά τη δολοφονία πήρε το φέριμποτ και πέρασε στο Πέραμα, ενώ από εκεί κατευθύνθηκε στο Κερατσίνι.

Εκεί έκατσε για περίπου 3-4 ώρες σε μία καφετέρια που σύχναζε, ενώ όταν έγινε γνωστή η δολοφονία της 43χρονης και αντιλήφθηκε πως θα τον υποψιαστούν έφυγε, αφήνοντας πίσω του το κινητό τηλέφωνο της συντρόφου του να φορτίζει στη συγκεκριμένη καφετέρια.

Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην ευρύτερη περιοχή και τελικά έφτασαν στη σύλληψη του.

Σαλαμίνα: «Η 43χρονη κακοποιούνταν συστηματικά και όλοι γνώριζαν» λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα από τον πρώην σύντροφό της, μίλησε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ανέφερε αρχικά πως η γυναίκα «κακοποιούνταν συστηματικά και όλοι γνώριζαν» ενώ είπε ακόμη πως «δεν είναι δυνατόν το 2023 ο κόσμος να φοβάται να καταγγείλει τέτοια βίαια περιστατικά».

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ διεμήνυσε πως «δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο μια γυναίκα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τόσο πολύ όσο αυτής της γυναίκας και φυσικά η ζωή της. Ενημερώνουμε την ΕΛΑΣ. Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την αδιαφορία των κατοίκων, που δημόσια αναφέρουν πως άκουγαν την γυναίκα να κακοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛΑΣ. Θεωρώ κακή δικαιολογία τον φόβο, καθώς μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 100 και ανώνυμα να ενημερώσει για την κακοποίηση μια γυναίκας».

«Πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες ότι πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η αστυνομία, η βία είναι κλιμακούμενη και το έχουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία. Φανταστείτε στα 7 χρόνια που αυτή η γυναίκα ήταν με αυτόν τον άνθρωπο πως φτάσαμε να απειληθεί η ζωή της και τελικά».

Τέλος η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως δεν είναι σε γνώση της αστυνομίας πόσο καιρό κακοποιούνταν η συγκεκριμένη γυναίκα. «Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία και φτάσαμε σήμερα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: