Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είχε καλεσμένο τον αδερφό του, Σάκη στην εκπομπή «The 2night Show» που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Μαΐου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε τόσο στην ιδιότητά του ως παρουσιαστής δελτίων καιρού αλλά και στο γεγονός ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Στην αρχή της συνέντευξης, έκανε μια αναφορά στη Φώφη Γεννηματά και εξήγησε τον λόγο που της «χρωστάει» την ενασχόλησή του με την πολιτική. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και επικαλούμενος έρευνες που έχει διαβάσει, ανέφερε ότι λέγεται πως το τελευταίο παιδί Ελλήνων, πρβλέπεται ότι θα γεννηθεί το έτος 2186.

«Όλα αυτά τα ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά. Χρωστάω όλη αυτή την επαφή μου με την πολιτική στη Φώφη Γεννηματά που μας έφυγε με αυτόν τον τρόπο και είμαστε συντετριμμένοι. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ”θέλω να κατέβεις, θέλω τη βοήθειά σου”. Ήταν και αυτή αναγνώστρια των θεμάτων που ανεβάζω στο Facebook. Την πρώτη φορά κατέβηκα και βγήκα πέμπτος στις ευρωεκλογές».

Έπειτα, αποκάλυψε ότι έναν μήνα πριν η Φώφη Γεννηματά φύγει από τη ζωή, τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

«Έναν μήνα πριν φύγει – που δεν φαινόταν με τίποτα ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό – με κάλεσε και μου είπε ότι θέλει να ξαναπροσπαθήσω. Της είπα ”Φώφη, πιστεύεις ότι εγώ μπορώ να κάνω κάτι στην πολιτική; Γιατί εγώ δεν ήμουν πολιτικός. Μου είπε “θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα το σκεφτείς και να μου απαντήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο και να μου πεις αν ξανασχοληθείς με αυτό. Και δεν πρόλαβα να της απαντήσω, έφυγε. Για αυτή την γυναίκα θέλω να κατέβω γιατί με βοήθησε. Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μου έδωσε δύναμη για να κάνω κάτι τόσο δύσκολο» ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην συνέχεια τα δύο αδέρφια συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή με τον καλεσμένο να τονίζει ότι εξαιτίας της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί Ελλήνων.

Επικαλούμενος επιστημονικές έρευνες, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε:

«Το κλίμα και ο καιρός δεν έχουν σύνορα, πρέπει να υπάρχει ένας κοινός στόχος στην Ευρωβουλή για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα προβλήματα είναι πολλά, από την ακρίβεια, από αυτά που βιώνουμε, το λεγόμενο brain drain, τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, με την υπογεννητικότητα που έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν κάνουμε παιδιά. Είχα διαβάσει ότι αν βαδίσουμε με αυτόν τον τρόπο, το 2186 θα είναι το τελευταίο ζευγάρι Ελλήνων που θα υπάρξει και θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί».

Διαβάστε ακόμη: