Το ΣΔΙΤ για τη συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Πρωτεύουσας, έργο που διαχειρίζεται επί πολλά χρόνια η ΕΥΔΑΠ, πήρε παράταση για τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Στο έργο αυτό ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και η ΕΥΔΑΠ, νοθεύοντας προφανώς τον ανταγωνισμό, αφού όχι μόνο γνωρίζει τις λεπτομέρειες του έργου αλλά έχει συντάξει και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, προφανώς στα μέτρα της!

Ο CEO της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχίνης, διαδίδει οτι ο φιλος του Υπουργος και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού θα είναι το μέσο για να παραμείνει σε αυτή τη θέση ενώ νταραβερίζεται με όλους τους εργολάβους, για να κατέβει μαζί τους σε σύμπραξη Κοινοπραξίας. Αυτό έχει φτάσει στα αυτιά του εποπτεύοντος υπουργείου την ΕΥΔΑΠ όπου ο κ. Καραμανλής δεν φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι τις παράτυπες και εκτός πλαισίου ενέργειες του CEO.

Στο σημείο αυτό υπάρχουν και 3 ακόμη λεπτομέρειες:

1) Η νομοθεσία δεν επιτρέπει στην ΕΥΔΑΠ να κατέβει στο ΣΔΙΤ. Για να γίνει αυτό, το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να φέρει τροπολογία στη Βουλή. Ελπίζουμε ο, γενικά προσεκτικός, Υπουργός και υφυπουργός να μην καταστρέψουν το ΣΔΙΤ, επιτρέποντας δια νόμου στην ΕΥΔΑΠ να νοθεύσει τον ανταγωνισμό, επιβραβεύοντας τις περίεργες «δραστηριότητες» του CEO , για τον οποίο γενικά ακούω πολλές γκρίνιες.

2) Το έργο του ΣΔΙΤ που σήμερα το τρέχει η ΕΥΔΑΠ, από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών το χειρίζεται ο Γενικός Διευθυντής κ. Κοτσώνης. Ο οποίος φαίνεται να έχει επισημάνει, με σοβαρά επιχειρήματα, στους πολιτικούς προϊσταμένους του ότι τυχόν συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ θα τινάξει στον αέρα το ΣΔΙΤ. Το υπουργείο γνωρίζει , οτι αν το ΣΔΙΤ ακυρωθεί, το έργο θα μείνει στην ΕΥΔΑΠ και και θα πούμε …το νερό νεράκι.

3) Ο κ. Σαχίνης πρόσφατα τοποθέτησε για το ΣΔΙΤ νέο υπεύθυνο. Όχι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα προ εβδομάδων είχε συνοδεύσει τον υπεύθυνο Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά, ο οποίος είχε κάνει παράσταση διαμαρτυρίας απέναντι στον κ. Σαχίνη!

Κυκλοφορούν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες. Είναι δυνατόν να είναι τόσο λάθος σε όλα ο κ. Σαχίνης; Αυτούς που του επιτίθενται, τους επιβραβεύει, ενοχλώντας μάλιστα τους συνδικαλιστές της ΝΔ;