Ο Sting κυκλοφορεί το τραγούδι «Russians (Guitar/Cello Version)» για να συγκεντρώσει χρήματα για τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.Τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα διατεθούν υπέρ του οργανισμού «Help Ukraine».

Εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, ο Sting αποφάσισε να επαναφέρει στην επιφάνεια το τραγούδι «Russians», το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον Ψυχρό Πόλεμο και συμπεριλήφθηκε στο πρώτο σόλο άλμπουμ του, «The Dream of The Blue Turtles», το 1985.

Το «Russians» εξέφραζε την ελπίδα ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση θα έβρισκαν μία κοινή ανθρωπιά πριν καταστρέψουν τον κόσμο μέσω ενός πυρηνικού πολέμου.

 

Το «Russians (Guitar/Cello Version)» έχει τη συνοδεία του τσελίστα Ramiro Belgardt και τον Sting στα φωνητικά και την κιθάρα. Σε αυτή τη νέα εκτέλεση την παραγωγή έκανε ο Martin Kierszenbaum, την ηχοληψία ο Kaleb Allen, τη μίξη ο Robert «Hitmixer» Orton και το mastering ο Gene Grimaldi στο Oasis Mastering.

Ο Sting σχολιάζει σχετικά με το «Russians»: «Τραγουδάω σπάνια αυτό το τραγούδι στα πολλά χρόνια από τότε που γράφτηκε, γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν και πάλι επίκαιρο».

«Αλλά, υπό το φως της αιματηρής και θλιβερά λανθασμένης απόφασης ενός ανθρώπου να εισβάλει σε έναν ειρηνικό, μη απειλητικό γείτονα, αυτό το τραγούδι είναι, για άλλη μία φορά, μία έκκληση στην κοινή ανθρώπινη φύση μας», συνεχίζει.

«Για τους γενναίους Ουκρανούς που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την κτηνώδη τυραννία, αλλά και για τους πολλούς Ρώσους που διαμαρτύρονται για αυτό το ανοσιούργημα παρά την απειλή της σύλληψης και της φυλάκισης. Εμείς, όλοι μας, αγαπάμε τα παιδιά μας. Σταματήστε τον πόλεμο», τονίζει.