Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία προφυλακίστηκε, μετά την πολύωρη απολογία της χθες, ούσα κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό από τη ΓΑΔΑ, φορώντας κουκούλα και με σκυμμένο το κεφάλι για ακόμη μια φορά οδηγήθηκε εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Την ώρα που έφτασε στις φυλακές, κόσμος που βρισκόταν στο σημείο την αποδοκίμασε.
Ξέσπασε σε κλάματα η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν έφτασε στις φυλακές
Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες , η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι συνεργάσιμη ενώ επίσης έχει αιτηθεί να της χορηγηθεί τηλεόραση για να έχει στο κελί της. Η 33χρονη θα προαυλίζεται μόνη της σε διαφορετικά ωράρια προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με τις συγκρατούμενές της και κατ’ επέκταση η πρόσβαση στο τηλέφωνο θα είναι ανεμπόδιστη.
Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής λένε πως εάν χρειαστεί ιατρική βοήθεια, αυτή θα της παρασχεθεί άμεσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις μπήκε στις φυλακές και μετά την άγρια αποδοκιμασία της από τις συγκρατούμενές της, ξέσπασε σε επεισόδιο βάζοντας τα κλάματα. Για το λόγο αυτό, την μετέφεραν προληπτικά στο αναρρωτήριο, ενώ την ίδια ώρα, διαψεύδονται οι πληροφορίες πως η ίδια προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο.
Φοβούνται ότι θα βάλει φωτιά στις φυλακές
Υπό συνεχή επιτήρηση με φύλακα έξω από το κελί της 24 ώρες το 24ωρο βρίσκεται η 33χρονη «Μήδεια της Πάτρας» η οποία παρόλο που είναι μανιώδης καπνίστρια δεν έχει πρόσβαση σε αναπτήρα και σπίρτα αλλά κάθε φορά που θέλει να καπνίσει της ανάβουν το τσιγάρο και την προσέχουν για να μην προκαλέσει ζημιά ή αυτοτραυματιστεί.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τις πρώτες δύο μέρες τις οποίες και θα τις περάσει σε απομόνωση, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, στην συνέχεια αναμένεται να μείνει σε ειδικό χώρο και θα προαυλίζεται μόνη της ούτως ώστε να αποφευχθεί να δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από τις συγκρατούμενές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.
Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από μια «μαραθώνια» απολογία περίπου 5 ωρών, στη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Περιγράφοντας το κατηγορητήριό της ως «άδικο, πρωτάκουστο, εξωπραγματικό και επονείδιστο», η φερόμενη ως δράστις δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» στο απολογητικό της υπόμνημα, καταλήγοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».
Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους της, η κατηγορούμενη Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχτηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, δηλώνοντας αντίθετα πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Πέραν της άρνησης, στην απολογία της υπέδειξε ως υπαίτιους για την χορήγηση κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση προς την κόρη της τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν, εισπράττοντας την άμεση διάψευση από πλευράς του «Αγλαΐα Κυριακού».
Παρά τα ακλόνητα στοιχεία εναντίον της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είκαζε μέχρι χθες πως θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με αποτέλεσμα να κλονιστεί, όταν πληροφορήθηκε την προφυλάκισή της.
Όπως μετέφερε σχετικά ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης απευθύνθηκε ευθέως στην ανακρίτρια και την ρώτησε: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα». Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει την ανακρίτρια για την αθωότητά της σε μια απολογία διάρκειας σχεδόν 5 ωρών, όπου εμφανίστηκε ψυχρή και συνειδητοποιημένη, ρίχνοντας τις ευθύνες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην πλευρά των γιατρών.
Ο Μάνος Δασκαλάκης δεχόταν απειλές από την Ρούλα Πισπιρίγκου
Την ίδια ώρα, η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε χθες πως ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης δεχόταν απειλές από την Ρούλα Πισπιρίγκου, τις οποίες είχε καταγράψει.
Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος, η ίδια έχει στην κατοχή της μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου απειλούσε τον Μάνο Δασκαλάκη -και μάλιστα, ο τελευταίος έχει ηχογραφημένα μηνύματα με την εν διαστάσει σύζυγό του να τον απειλεί- με τον πατέρα των παιδιών να εγκαταλείπει για αυτό το λόγο το σπίτι τους.
«Τον τελευταίο καιρό ο Μάνος έλεγε σε φιλικά του πρόσωπα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον απειλεί και τον τρομάζει η συμπεριφορά της. Δεν ξέρω αν έχει ενημερώσει την αστυνομία, αλλά ο Μάνος έχει κρατήσει ηχογραφημένα στοιχεία από τις απειλές της γυναίκας του» τόνισε η κ. Νικολούλη και προσδιόρισε χρονικά το γεγονός, την περίοδο που ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι.
Μυστήριο καλύπτει όμως και το περιεχόμενο του τάμπλετ, με το οποίο η μητέρα έθαψε την Τζωρτζίνα, αφού ήταν αδύνατο να το χρησιμοποιεί ως τετραπληγική. «Στην κηδεία, οι φίλοι θυμούνται ότι η Ρούλα επέμενε να βάλει το τάμπλετ στο φέρετρο και αντέδρασε ο άντρας της. Της είπε: “Αντί να φέρεις ένα κουκλάκι, φέρνεις το τάμπλετ; Να φέρεις και έναν φορτιστή να θάψουμε;”», σημείωσε η κ. Νικολούλη, γνωστοποιώντας ακόμη πως η 33χρονη έψαχνε στο Διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν πιο… αφανείς.
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συγκεκριμένη διαταραχή» – «Δεν σεβάστηκε τον χαμό των παιδιών της», λέει ο Σούρας
Αναφορικά με την υπόθεση μίλησαν στο Mega, o Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, και o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.
Μιλώντας για την κεταμίνη, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι «Η κεταμίνη είναι μια ψυχοτρόπος ουσία, σε μικρές ποσότητες, χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική σαν αναισθητικό. Σε μεγάλη δόση είναι επικίνδυνη».
«Στο πώς κατόρθωσε να βρει την κεταμίνη, το πιο απλό θα ήταν στην Ομόνοια, ή στο διαδίκτυο. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κεταμίνη, τα περισσότερα. Η κεταμίνη είναι για χειρουργεία, εντατικές, είναι συγκεκριμένες οι χρήσεις της. Είναι δυνατόν ποτέ γιατρός να δώσει 6ml κεταμίνη σε ένα παιδί; Πάμε να ανατρέψουμε την κοινή λογική; Απορώ πώς υπάρχει τέτοια υπερασπιστική γραμμή», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σούρας.
«Όταν τα φώτα σβήνουν και φεύγουν οι κάμερες μένει η αλήθεια της ζωής. Τελείωσαν οι υπερβολές και οι υπερεκθέσεις. Η Πισπιρίγκου δεν είναι άρρωστη. Όλη η πορεία έδειξε κάτι απλό. Υπάρχουν ορισμένες διαταραχές που η οικογένεια τις βλέπει από μικρή ηλικία. Όταν η διαταραχή αυτή εξελιχθεί δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Γίνεσαι βίαιος, χωρίς συναισθήματα. Είναι διαταραχή, αλλά όχι αρρώστια, δεν παίρνει από φάρμακα, δεν αντιμετωπίζεται», εξήγησε ο ίδιος.
«Προς το σύζυγο η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει εμμονή. Υπάρχει άνθρωπος που έχει χάσει 3 παιδιά και κάνει μαραθώνιο γυρνώντας όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας καταργώντας τη σιωπή; Αυτή η γυναίκα έχει συγκεκριμένη διαταραχή, τα ναρκισσιστικά στοιχεία της φαίνονται, αλλά το χειρότερο είναι ότι δε σεβάστηκε τα 3 παιδιά της, τον χαμό τους», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σούρας.
«Η Ρούλα πίστευε ότι της έκανε μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη
Αντιπαλότητα υπήρχε ανάμεσα στην Ρούλα Πισπιρίγκου και τη μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη η οποία δεν ήθελε να γίνει ο γάμος τους, υποστηρίζει οικογενειακή φίλη του Μάνου Δασκαλάκη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Super Katerina», η Ρούλα Πισπιρίγκου πίστευε ότι η πεθερά της της είχε κάνει μάγια.
«Η Ρούλα από την πρώτη στιγμή πίστευε ότι η πεθερά της, της έχει κάνει μάγια… Έβλεπε παντού ως αιτία του κακού την πεθερά της. Από την άλλη η πεθερά, ήτανε πολύ γνωστή ότι έλεγε το φλιτζάνι… Δεν ήθελε την Ρούλα. Αν δεν υπήρχε η εγκυμοσύνη με το πρώτο παιδί (Τζωρτζίνα) αυτός ο γάμος δεν θα είχε γίνει. Αυτές οι δύο γυναίκες λοιπόν διεκδικούσαν τον Μάνο. Η πεθερά ήθελε να τον έχει στα «φουστάνια» της και η Ρούλα ήθελε να της τον πάρει. Όλο αυτό οδηγούσε σε προβλήματα με εντάσεις και καβγάδες».
Και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή η Ρούλα πίστευε η πεθερά της, της είχε κάνει κάτι, επειδή ήξερε τα φλιτζάνια και όλα αυτά… Θυμάμαι έλεγε δεξιά και αριστερά ότι η πεθερά μου μου έχει κάνει μάγια, ότι η πεθερά μου με κυνηγά και με μελετά, ότι έβρισκε πότε το ένα και πότε το άλλο. Της είχε γίνει εμμονή… Όλο αυτό προκαλούσε πολλή μεγάλη ένταση στο ζευγάρι… Από την άλλη, η πεθερά της έκανε πίσω τα τελευταία χρόνια. Βέβαια θα μου πείτε τώρα, έβλεπε ότι το παιδί της έφυγε από το γάμο ουσιαστικά. Όμως, κάθε φορά η Ρούλα έλεγε ότι για όλα φταίει η πεθερά της. Αυτό είχε μπει στο μυαλό της και δε μπορούσε κανείς να της το βγάλει».
Φοβούνται μην αυτοτραυματιστεί – Φύλακας έξω από το κελί της 24 ώρες το 24ωρο
Στον 1ο όροφο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, δίπλα στο Αναρρωτήριο, συντροφιά με ένα πακέτο τσιγάρα δίχως σπίρτα ή αναπτήρα αλλά έναν φύλακα όλο το 24ωρο που την εποπτεύει διακριτικά και όταν θέλει να καπνίσει τον φωνάζει και της ανάβει το τσιγάρο, είναι η νέα πραγματικότητα της «Μήδειας της Πάτρας».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι η υπόθεση της να φθάσει στο ακροατήριο, βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς κράτησης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δεχθεί επίθεση από άλλες κρατούμενες είτε να βλάψει τον εαυτό της. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εκπόνησε ειδικό σχέδιο κράτησης προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και αναταραχές με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη.
Πρώτο της αίτημα στους υπεύθυνους των φυλακών είναι να έχει τηλεόραση έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Πισπιρίγκου – Οκτώ κινητά στο σπίτι της
Με στόχο να απαντήσει στο ερώτημα που αφορά στον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης, της τοξικής ουσίας την οποία, κατά το κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου, χορήγησε στην κόρη της Τζωρτζίνα, προκαλώντας το θάνατό της, η 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, που ερευνά την υπόθεση, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης μητέρας και πλέον κρατούμενης στις φυλακές Κορυδαλλού.
Με το άνοιγμα των τηλεφώνων της κατηγορούμενης, η ανακριτική αρχή επιχειρεί να ρίξει φως όχι μόνο στον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης αλλά και σε άλλα ζητήματα που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία κινείται με γοργούς ρυθμούς.
Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης, εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης, θα καταφέρουν να αποσαφηνίσουν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν αδιευκρίνιστες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Σκοπός είναι να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.