Κι ενώ συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει πως το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι Ρώσοι μισθοφόροι σκοπεύουν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα, οι Ρώσοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ουκρανικές πόλεις, με στόχο να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων, να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση, να γιγαντώσουν το προσφυγικό κύμα και εν τέλει να καταστρέψουν μια ολόκληρη χώρα.

«Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Wagner έχουν διαταχθεί να σκοτώσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι»

Κατά το ρεπορτάζ η Βρετανία θα επιβάλλει κυρώσεις στην Wagner Group, που φέρεται να σχεδιάζει τη δολοφονία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οπώς όλα δείχνουν, οι εκτελεστές της επίλεκτης παραστρατιωτικής ομάδας επέστρεψαν στην Ουκρανία με σκοπό τη δολοφονία του Ζελένσκι.

Η παρουσία μισθοφόρων της Wagner Group, μιας ιδιωτικής εταιρείας συνδέεται με το περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο την «εξολόθρευση του Ζελένσκι».

Σύμφωνα δε, με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, εκατοντάδες μέλη της Wagner έχουν επιστρέψει σε ουκρανικό έδαφος έχοντας λάβει «προσωπική εντολή» από τον Πούτιν «να βγάλουν από τη μέση τον Ζελένσκι» ή «τουλάχιστον δύο από τους στενούς του συνεργάτες» –τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ ή τον επιτελάρχη της προεδρίας Αντρέι Γιέρμακ.

Συγκλονιστικό βίντεο από Ζελένσκι: «Σταματήστε τώρα τον ρωσικό φασισμό»

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο με πολύ δυνατά μηνύματα και σκληρές εικόνες για τον πόλεμο που βιώνει η Ουκρανία τον τελευταίο μήνα, παρουσίασε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το βίντεο του Ουκρανού προέδρου παρουσιάζει πλάνα από τη ναζιστική εισβολή και όσα αυτή προκάλεσε σε λαούς ανά τον κόσμο, επιχειρώντας να την παραλληλίσει με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και την κατάσταση σε πόλεις όπως το Ιρπίν και η Μαριούπολη.

Μάλιστα, μέσω αυτού, ο Ζελένσκι καλεί τη Δύση να βάλει τέλος «στο ρωσικό φασισμό».