Τέταρτο άτομο κατηγορείται για έσχατη προδοσία, με το δικαστήριο «Λεφόρτοφσκι» της Μόσχας να αποφασίζει τη σύλληψη του Ε.Γ. Μπόικο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe. Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για την υπόθεση, καθώς είναι μυστική.

Αυτή την εβδομάδα, δικαστήριο της Μόσχας έθεσε άτομα με τα επίθετα Ντοβγκν, Ρασούλοφ και Σλοβοντσίκοβα υπό κράτηση, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Η Σλοβοντσίκοβα, όπως μετέδωσε το Ria Novosti, πιθανότατα είχε τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα στην περιοχή της Μόσχας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε εκεί όπου και κρατείται.

Από τις αρχές του χρόνου, στη Ρωσία έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 26 ύποπτοι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του BBC, που επεσήμανε ότι ο αριθμός των συλληφθέντων στη Ρωσία με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας το 2023, είναι σχεδόν ισοδύναμος με τους συλληφθέντες για την ίδια κατηγορία, καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Τον προηγούμενο χρόνο, στοιχειοθετήθηκαν συνολικά 22 υποθέσεις, βάσει του άρθρου περί εσχάτης προδοσίας.

Τη 18η Απριλίου, η Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) ψήφισε τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα που θεσμοθετούν την ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία. Αυτή τη στιγμή, επιβάλλονται ποινές φυλάκισης από 12 έως 20 έτη, σύμφωνα με το ισχύον άρθρο.

Διαβάστε ακόμη: