Ένα καρέ από το αμφιλεγόμενο φιλμ του 1947 που δείχνει την «νεκροψία» σε εξωγήινο, δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης ένα εκατ. δολάρια. Το συγκεκριμένο καρέ δημοπρατείται ως αντικείμενο NFT (ειδικός τρόπος ηλεκτρονικής κωδικοποίησης που πιστοποιεί την αυθεντικότητα). Το 16mm φιλμ, δείχνει την «αυτοψία» σε έναν εξωγήινο μετά την υποτιθέμενη συντριβή ενός UFO στο Roswell, στο Νέο Μεξικό το 1947.

 

Σύμφωνα με την dailymail στην ταινία φαίνονται επιστήμονες να κάνουν ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα ενός νεκρού εξωγήινου. Αυτός που θα κερδίσει το καρέ θα το παραλάβει με την πιστοποίηση NFT. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την Raible, η οποία θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πιστοποιήσεων NFT. Ακόμα ο νικητής θα παραλάβει και ένα αντίγραφο από το αυθεντικό φιλμ που γυρίστηκε το 1947.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το βίντεο έχει πιστοποιηθεί από την CIA

Επίσης, ο νικητής θα λάβει και ένα φυσικό πλαίσιο 16 mm από την αρχική ταινία, που γυρίστηκε το 1947, σύμφωνα με δήλωση. Ο ιδιοκτήτης της ταινίας, Βρετανός επιχειρηματίας Ray Santilli, υποστηρίζει ότι το βίντεο έχει «πιστοποιηθεί» από την CIA. Ο Santilli το απέκτησε το 1992, από συνταξιούχο στρατιωτικό καμεραμάν των ΗΠΑ, αναφέρει.

Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι παρακολουθεί όλη την ιστορία που περιβάλλει την ταινία εδώ και 30 χρόνια. «Όταν είδα για πρώτη φορά τα έγγραφα της CIA που επαληθεύουν το συμβάν του Ρόσγουελ και την ταινία Alien Autopsy, ένα μεγάλο βάρος έπεσε στους ώμους μου», σημειώνει, θεωρώντας ότι το προς δημοπρασία αντικείμενο είναι ένα από τα πολυτιμότερα που έχουν βγει ποτέ στο σφυρί.