Στη δημοπρασία που δέχεται προσφορές από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου θα προσφερθούν πάνω από 1.000 αντικείμενα και αναμνηστικά με «άρωμα» Hollywood, που είχαν χρησιμοποιηθεί σε κλασικές ταινίες.

Ανάμεσά τους, ένα ρεαλιστικό μοντέλο κεφαλιού του Ε.Τ. από την προσωπική συλλογή του αείμνηστου Carlo Rambaldi, του καταξιωμένου σχεδιαστή του, που αναμένεται να πουληθεί έως και 1 εκατ. δολάρια.

Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην θρυλική ταινία «Ε.Τ.» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1982 με την φιγούρα του αξιαγάπητου εξωγήινου να αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο σινεμά ακόμα και σήμερα.

Το όγδοο θαύμα του κινηματογραφικού κόσμου

Το αντικείμενο που δημοπρατείται έχει τις ίδιες ικανότητες που είχε και ο Ε.Τ. στην ταινία. Ανοιγοκλείνει τα ρουθούνια, τα μάτια και τα χείλη του. Τα φρύδια, το μέτωπο και η γλώσσα του κινούνται μέσω καλωδίων ενώ οι παλλόμενες φλέβες του το κάνουν να δείχνει ακόμη πιο ζωντανό.

Τον σχεδιασμό του μοντέλου επέβλεψε ο ίδιος ο Rambaldi, ένα μοντέλο πρωτοποριακό για την εποχή καθώς περιλάμβανε 85 διαφορετικές κινήσεις. Για την εξαιρετική δουλειά του, ο Rambaldi, βραβεύθηκε με Όσκαρ το 1983 για τα καλύτερα οπτικά εφέ ενώ και παλιότερα-το 1977-είχε βραβευθεί για την εξαιρετική δουλειά του στην ταινία King Kong καθώς και για την ταινία Alien το 1980.

Ο Ε.Τ. «ζωντάνεψε» στις κινηματογραφικές οθόνες χάρη στην επιδεξιότητα 12 επαγγελματιών χειριστών τους οποίους και είχε εξυμνήσει ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ. «Όλοι τον θεωρούμε ως έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, είναι ένα πραγματικό πλάσμα, νομίζω ότι για μένα, από την εμπειρία μου, είναι το όγδοο θαύμα του κινηματογραφικού κόσμου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: