Δύσκολες ώρες για τον Ζοσέ Μουρίνιο που νοιώθει την καρέκλα του να… τρίζει μετά τη χθεσινή συντριβή με 4-1 από τη Τζένοα. Η Ρόμα πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στην ιστορία της στη Serie A, μετράει μόλις μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις και βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος, ένα στατιστικό που από μόνο του προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας από την Αιώνια Πόλη. Πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται και με την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος προπονητής μοιραία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο δεχόμενος το σύνολο των πυρών των οπαδών της Ρόμα. Οι περισσότεροι ρίχνουν σε εκείνον την ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας τους ζητώντας μάλιστα από τη διοίκηση της Ρόμα την απομάκρυνσή του από τον πάγκο. Ο Μουρίνιο για την ώρα δεν αισθάνεται πως απειλείται σοβαρά αν και οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Τζένοα έδειξαν πως αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως το κλίμα μυρίζει μπαρούτι.

Επικρατέστερος ο Μότα για τη θέση του Μουρίνιο

Το ιταλικό calciomercato.com πήγε ήδη ένα βήμα παρακάτω και με ρεπορτάζ του αναφέρει πως η διοίκηση της Ρόμα έχει τρέξει ήδη τις διαδικασίες για τη διαδοχή του Μουρίνιο. Επικρατέστερος για να αναλάβει μετά τον Πορτογάλο φαίνεται πως είναι ο Τιάγκο Μότα, ο νυν τεχνικός της Μπολόνια. Ο Ιταλός προπονητής έχει καταφέρει με σταθερά βήματα να χτίσει ένα καλό βιογραφικό το οποίο αρέσει στους ανθρώπους της Ρόμα.

Τόσο ο Μουρίνιο όσο και ο Μότα δεσμεύονται με συμβόλαια με τις ομάδες τους μέχρι το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή. Και ξαφνικά να δούμε τον Μότα να αναλαμβάνει τις τύχες των «τζιαλορόσι» και τον Ζοσέ Μουρίνιο να αναζητά νέα ποδοσφαιρική πρόκληση.

Διαβάστε ακόμη: