Σήμερα, Σάββατο, στις 10:00 το πρωί οι δυο κατ’ ομολογία δράστες της δολοφονίας του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας Ρόδου.

Ανάμεσα στους δράστες είναι ένας 53χρονος ξενοδόχος και ένας 20χρονος, πατέρας και γιος. Τους έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Ρόδου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία. Οι δυο δράστες φέρεται να αποδίδουν το θάνατο του 46χρονου σε ατύχημα, στο πλαίσιο άμυνας. Ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, αποδίδει τον θάνατο σε δυο κτυπήματα στο κεφάλι.

Να σημειωθεί ότι ο 46χρονος εργολάβος είχε εξαφανιστεί από τις 28 Αυγούστου. Το πτώμα του 46χρονου βρέθηκε σε όχθη χειμάρρου μετά την υπόδειξη από τον 53χρονο ξενοδόχο.

 

Σήμερα οι δυο δράστες θα συνοδεύονται από τους δικηγόρους τους, Άκη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βαρβέρη. Την ώρα της απολογίας έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση από φίλους και ομοεθνείς του στο δικαστικό μέγαρο.

Από χτυπήματα στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος του 46χρονου εργολάβου

Τόσο από τις καταθέσεις του 53χρονου ξενοδόχου και του γιου του, όσο και από τα ευρήματα των Αρχών, σε πρώτη φάση είχε προκύψει πως ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό, ωστόσο η ιατριδικαστική έκθεσε το ανέτρεψε.

Κατηγορούμενοι για τον τραγικό θάνατο του εργολάβου είναι ο 53χρονος Ροδίτης επιχειρηματίας και ο 20χρονος γιος του, ενώ τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, χρηματικό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να οφείλει ο 53χρονος για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019, ο 46χρονος.

Ωστόσο, πατέρας και γιος, προανακριτικά τουλάχιστον, δηλώνουν ότι επρόκειτο για ατύχημα αφού όπως είπαν, προηγήθηκε επεισόδιο με τον 46χρονο Αλβανό, ο οποίος σε κατάσταση μέθης φέρεται να επιτέθηκε στον 20χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο θάνατος του 46χρονου τοποθετείται χρονικά από το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022.

Από την εξέταση που έγινε στη σορό του εργολάβου από τον ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο, διαπιστώθηκαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα τραύματα αυτά επήλθε ο θάνατος του 46χρονου άντρα.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα περίπου δέκα ημερών από το συμβάν, και η σήψη στο σώμα του άτυχου εργολάβου ίσως και να έχει αλλοιώσει ή «εξαφανίσει» και άλλα στοιχεία που μπορεί να υπήρχαν εκεί.

Διαβάστε ακόμη: