Από νωρίς το πρωί, σήμερα Παρασκευή, η πλατφόρμα του Roblox είναι εκτός λειτουργίας. Χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει προβλήματα με τους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρθηκε στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στον «down detector» της πλατφόρμας, το Roblox ήταν εκτός λειτουργίας από τις 04:00 π.μ. IST σήμερα το πρωί (29 Οκτωβρίου 2021).

Σύμφωνα με ένα tweet του Roblox Status στις 06:23 π.μ., η όλη κατάσταση κράτησε πάνω από δύο ώρες και οι μηχανικοί δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την αιτία ακόμη.

Ένα άλλο tweet από τον ίδιο λογαριασμό επιβεβαιώνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Roblox, καθώς ο παγκόσμιος αριθμός παικτών στην πλατφόρμα έχει μειωθεί κατά 1.000.000 παίκτες.

Ενώ ο επίσημος λογαριασμός της πλατφόρμας διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στο twitter δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη καμία πληροφορία, χιλιάδες χρήστες έχουν μεταβεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προηγουμένως, υπήρχαν ορισμένα προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα, αλλά αυτό δεν ήταν τόσο διαδεδομένο και προβληματικό όσο αυτό τώρα.

Roblox: Τι συνέβη στην πλατφόρμα και «έπεσε»;

Γιατί «έπεσε» η πλατφόρμα του Roblox

Όπως αναφέρεται σε ένα από τα tweets της πλατφόρμας, η ομάδα έρευνας γνωρίζει το ζήτημα, αλλά δεν έχει εντοπίσει ακόμη την αιτία.

Ο αριθμός των παικτών στην πλατφόρμα μειώθηκε από πάνω από τρία εκατομμύρια που ήταν πριν από την έναρξη της διακοπής, σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο λόγω της διακοπής σήμερα το πρωί, μία ώρα μετά την έναρξη της διακοπής.

Η παγκόσμια πλατφόρμα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών έχει χαρακτηρίσει τη διακοπή λειτουργίας ως «διακοπή της υπηρεσίας» και πολλοί παίκτες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υπηρεσίες της.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παίκτες στον ιστότοπο;

  • Ζητήματα ελέγχου ταυτότητας (σύνδεση και τυχαία αποσύνδεση) με τον ιστότοπο.
  • Roblox Studio.
  • Το περιεχόμενο του ιστότοπου δεν φορτώνει, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και ήχου.
  • Το περιεχόμενο εντός του παιχνιδιού δεν φορτώνει όπως προβλέπεται.
  • Σύνδεση και σφάλματα παιχνιδιού.
  • Το API μικρογραφιών δεν είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή.

Roblox: Τι συνέβη στην πλατφόρμα και «έπεσε»;

Σύμφωνα με το Down Detector, προβλήματα με το Roblox έχουν αναφερθεί από νωρίς το πρωί στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Στις 04:52 π.μ. σήμερα το πρωί, υπήρξαν 28.104 αναφορές διακοπής λειτουργίας του παιχνιδιού.

Από αυτά, το 55% αφορούσε ζητήματα με τον ιστότοπο, το 32% αφορούσε ζητήματα σύνδεσης και το 12% αφορούσε ζητήματα σύνδεσης διακομιστή.

Ενώ επίσημα εκπρόσωποι της πλατφόρμας δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη τον λόγο της διακοπής, οι χρήστες λένε ότι η εταιρεία δεν έχει αναβαθμίσει τους διακομιστές τους.