Η Rimac έβαλε σκοπό να μας εντυπωσιάσει και μάλλον τα κατάφερε, καθώς όπως ανακοίνωσε το Nevera κατάφερε μέσα σε μια μόνο μέρα 23 ρεκόρ επιδόσεων!

Το σημαντικότερο, από τα πολλά νέα ρεκόρ του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar, είναι o χρόνος που πέτυχε στη δοκιμή επιτάχυνσης – επιβράδυνσης 0-400-0 χλμ./ώρα. Το Nevera ολοκλήρωσε την εν λόγω διαδικασία αστραπιαία σε 29,93 δευτ., άρα ήταν ταχύτερο κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τον προηγούμενο κάτοχο του συγκεκριμένου τίτλου. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ρεκόρ επιδόσεων ξεχωρίζουμε και την επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα εντός 1,74 δευτ., καθώς ήταν ταχύτερη και από την επίσημη της Rimac που αναφέρει 1,85 δευτ.

Το μέρος που επιλέχτηκε για να «τρελάνει» το Νevera τα χρονόμετρα ήταν η πίστα Automotive TestingPapenburg (ATP) στη Γερμανία, καθώς διαθέτει δυο τεράστιες ευθείες 4 χλμ., οι οποίες ήταν ιδανικές για τον σκοπό της Rimac.

Σημειώνεται ότι τα 23 ρεκόρ επιδόσεων του Nevera επιβεβαιώνονται από τις ανεξάρτητες ομάδες μετρήσεων Dewesoft και RaceLogic, οι οποίες έδωσαν το «παρών» για να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας. Διευκρινίζεται ακόμα ότι το Nevera που χρησιμοποιήθηκε φορούσε κανονικά ελαστικά για χρήση σε δημόσιο δρόμο Michelin Cup 2 R και όχι κάποια ειδικά για πίστα.

Στο αμάξωμα του Nevera υπήρχαν πράσινες πινελιές ως φόρος τιμής στο Rimac BMW e-M3, το οποίο θεωρείται πνευματικό τέκνο του ιδρυτή Mate Rimac και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ενέπνευσε τη φιλοσοφία της Rimac Automobili.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Nevera διαθέτει τέσσερεις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh, η οποία με μια πλήρη φόρτιση της υπόσχεται αυτονομία 570 χλμ. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 150 Νevera, ενώ όλα έχουν ήδη πουληθεί.

Διαβάστε περισσότερα