Με το κύμα αλληλεγγύης προς τις γυναίκες στο Ιράν να μεγαλώνει παγκοσμίως και διάφορες προσωπικότητες να εκδηλώνουν την συμπαράσταση τους, η Ρένα Δούρου έκοψε μία τούφα από τα μαλλιά της, ακολουθώντας το ίδιο παράδειγμα.

Στην ανάρτηση της στο Twitter, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κόβει τα μαλλιά της υπό τους ήχους του «Bella Ciao» ενώ στη συνέχεια τα φυσάει στον αέρα. «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Ιράν: Γιατί οι γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους για τη Μαχσά Αμινί;

Η Μαχσά Αμινί υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια κράτησής της επειδή δεν τήρησε σωστά τη νομοθεσία για τη μαντίλα στο Ιράν. Η δολοφονία της προκάλεσε αντιδράσεις με τις Ιρανές να διαδηλώνουν, αλλά και να κόβουν τα μαλλιά τους σε βίντεο που μοιράζονται στα social media.

Η κοπέλα που ζούσε σε περιοχή του Κουρδιστάν έπεσε σε κώμα κατά τη διάρκεια της σύλληψής της με την Αστυνομία να ισχυρίζεται ότι απλώς «αρρώστησε». O πατέρας της διαβεβαιώνει πως δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και πως είδε μελανιές στα πόδια της, ισχυριζόμενος ευθέως ότι την σκότωσε η Αστυνομία.

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ίδια περιοχή, μέχρι στιγμής, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της κοπέλας.

Επίσης, κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο θάνατος της 22χρονης κοπέλας με το hashtag #MahsaAmini να έχει συγκεντρώσει πολλές εκατομμύρια αναφορές στο Twitter.

Στο μεταξύ, γυναίκες και άντρες κόβουν τα μαλλιά τους. Πιο συγκεκριμένα, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας άνθρωποι από το Ιράν, αλλά και από όλο τον κόσμο, γυναίκες και άντρες κόβουν τα μαλλιά τους σε βίντεο που ποστάρουν online.

Διαβάστε ακόμη: