Για τη συνολική του προσφορά στον Υγρό Στίβο, τίμησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος τον επικεφαλής της Reggeborgh Invest, Henry Holterman, και την οικογένειά του, κατά την έναρξη του Opening Gala του LEN EUROPEAN JUNIOR SWIMMING CHAMPIONSHIPS, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό ξενοδοχείο της οικογένειας Holterman, Corfu Palace Hotel.

Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Bastiaan Holterman, παρουσία του Σπύρου Καπράλου Προέδρου της ΕΟΕ και μέλους της ΔΟΕ, του Antonio Jose Silva, Πρόεδρου της LEN, του Κυριάκου Γιαννόπουλου, Αντιπροέδρου της LEN και Προέδρου της ΚΟΕ, του Ολλανδού Χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο Ferry Weertman, της συζύγου του, επίσης Ολλανδής, τρείς φορές Χρυσή Ολυμπιονίκη Ranoi Kromowidjojo, του δικού μας ασημένιου Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, την Δήμαρχο της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της Κέρκυρας αλλά και αξιωματούχων των Ευρωπαϊκών θεσμών αθλημάτων υγρού στίβου.

Από 29/9 έως 1/10 η Κέρκυρα, με μεγάλο χορηγό το εμβληματικό ξενοδοχείο Corfu Palace Hotel και συν διοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και την LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης), φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών) – Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (18/19 ετών).

Οι αγώνες

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν δίπλα στο Φρούριο και μέσω live streaming, οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη. Συνολικά 183 κολυμβητές από 24 χώρες, οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος, οι αυριανοί ολυμπιονίκες, βούτηξαν στα νερά της Κέρκυρας, το νησί του μεγάλου Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, και αγωνίστηκαν εκπροσωπώντας τις εθνικές τους ομάδες.

Το ξενοδοχείο Corfu Palace Hotel στάθηκε αρωγός της μεγάλης Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης που για πρώτη φορά διεξάγεται στη χώρα μας, με την Κέρκυρα να αποτελεί  σημείο αναφοράς για την άρτια διεξαγωγή της, δίπλα στην Ελληνική Ομοσπονδία και στον Πρόεδρο της Κυριάκο Γιαννόπουλο, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς των Ευρωπαϊκών αποστολών. Στο πλαίσιο της χορηγίας της διοργάνωσης και με πρωτοβουλία του ξενοδοχείου, η Κέρκυρα υποδέχτηκε τον Ολλανδό Ολυμπιονίκη του Ρίο Ferry Weertman, ο οποίος μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη, πρεσβευτές της Ευγενούς Άμιλλας και του Ευ αγωνίζεστε και μέσω ενός Sports Clinic με θέμα «from Junior to professional athlete», μοιράστηκαν την πολύτιμη εμπειρία τους με τους προπονητές των αθλητών και προσέφεραν την υποστήριξη τους σε όλες τις ευρωπαϊκές αποστολές.

Ο  Henry Holterman, επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στην Κέρκυρα, υποστηρίζει και ενισχύει με κάθε ευκαιρία το νησί αλλά και τη χώρα μας έχοντας προσφέρει και υλοποιήσει σειρά σημαντικών επενδύσεων και δωρεών  προς το Ελληνικό Δημόσιο και προς μη κερδοσκοπικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωφελών σκοπών. Αυτοί οι ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα οδήγησαν στην τιμητική πολιτογράφηση του ιδίου και της οικογένειάς του, ως Έλληνες πολίτες, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στρατηγικός σύμμαχος και επενδυτής της χώρας μας, ο Henry Holterman από την πρώτη στιγμή στάθηκε υποστηρικτής και της ΚΟΕ μέσω της Χρυσής Χορηγίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς τις Εθνικές Ομάδες Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, και Καταδύσεων ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, στηρίζοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων Αθλητών του Υγρού Στίβου, στο δρόμο για την επίτευξη των αθλητικών τους στόχων και την αριστεία.

Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου ο κ. B. Holterman, καλωσόρισε εκ μέρους της οικογένειας του, όλους τους παρευρισκόμενους, δήλωσε εντυπωσιασμένος, από την προσπάθεια των αθλητών – κολυμβητών ανοιχτής θάλασσας, και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και να απολαύσουν τους αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: