Ανέκαμψαν οι αγορές  στην Κίνα,  μετά την παρουσίαση νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία μετά την άνοδο των αμερικανικών αγορών σε νέα υψηλά.

Ο ηπειρωτικός δείκτης CSI 300 σημείωνε άνοδο σχεδόν 3%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγ σημείωσε άνοδο άνω του 4%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διαπραγματευόταν με άνοδο 0,3%.

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο σε όλους τους τομείς την Πέμπτη, με τον δείκτη αναφοράς των μετοχών της ηπειρωτικής Κίνας να ανακτά μέρος των απωλειών της προηγούμενης ημέρας.

Τα κρατικά ομόλογα ήταν σταθερά στην Ασία, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται, καθώς οι traders παρακολουθούσαν την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index και το ευρώ σημείωσαν μικρή μεταβολή.

Ενώ η υπόσχεση για νέα πολιτικά κίνητρα έδωσε στις κινεζικές αγορές μια ένεση στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ανησυχίες ότι το ποσό που αναπτύχθηκε δεν θα είναι αρκετό,  έσπασε το ταιγιστικό ράλι στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας την Τετάρτη.

Τ στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα την Πέμπτη θα παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές στην Κίνα προσβλέπουν στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Οικονομικών το Σάββατο για ενδείξεις σχετικά με τα δημοσιονομικά κίνητρα.

Αλλού στην Ασία, η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοίνωσε την Τετάρτη καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων κατά 39%. Οι αγορές είναι κλειστές στην Ταϊβάν την Πέμπτη.

Πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη αναμένεται να δείξουν περαιτέρω συγκράτηση του πληθωρισμού, υποστηρίζοντας την αναμενόμενη χαλάρωση της Fed τους επόμενους μήνες. Παρά ταύτα, η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει ότι η πιθανότητα νέας μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης είναι σχεδόν εκτός τραπέζης μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της περασμένης εβδομάδας.

Άνοδος στο πετρέλαιο

Στα εμπορεύματα, το αργό σημείωσε άνοδο μετά από διήμερη πτώση, με το brent να διαπραγματεύεται κοντά στα 77 δολάρια το βαρέλι. Η αγορά παραμένει σε εγρήγορση σχετικά με τις προθέσεις του Ισραήλ να εξαπολύσει αντίποινα κατά της Τεχεράνης, γεγονός που έχει προκαλέσει φόβους για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να εκτοξεύσει χιλιάδες πυραύλους εάν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αποθαρρύνει μια επίθεση στις ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές και μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τετάρτη για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Διαβάστε ακόμη: