Το Joker: Folie à Deux είχε χειρότερο ντεμπούτο στο box office από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η δεύτερη ταινία με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του τη Lady Gaga, έφερε στο ταμείο μόλις 37,8 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ταινία είχε συγκεντρώνει 39 εκατομμύρια δολάρια μόνο την πρώτη Παρασκευή που προβλήθηκε το 2019.

Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για εισπράξεις που θα έφταναν τα 70 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι προβλέψεις άρχισαν να αναθεωρούνται προς το χειρότερο τις τελευταίες εβδομάδες κάνοντας λόγο για 50 με 60 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά η ταινία, με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια, δεν κατάφερε να φτάσει ούτε τα 40 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα σε σχέση με το αμερικανικό box office, αλλά και πάλι η ταινία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα το δεύτερο Joker συγκέντρωσε 77 εκατομμύρια δολάρια στις 76 αγορές που προβλήθηκε, την ώρα που το στούντιο ανέμενε τουλάχιστον 81,1 εκατομμύρια. Συνολικά σε όλο τον κόσμο η ταινία έχει συγκεντρώσει 114,8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά παραμένει…χιλιόμετρα πίσω σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το πρώτο Joker ήταν μαζικά επιτυχημένο, κερδίζοντας 335 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 743 διεθνώς, φτάνοντας συνολικά συνολικά 1.078 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη ταινία ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα καθώς είχε κοστίσει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπάτζετ της δεύτερης ταινίας ξέφυγε τόσο λόγω των μεγάλων αμοιβών που έλαβαν οι Phillips και Gaga για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Πώς πήγε το Folie à Deux στην Ελλάδα

Οι κριτικές που έρχονται από το εξωτερικό φαίνεται πως επηρέασαν άμεσα και τους Έλληνες θεατές που δεν έδειξαν «ζεστοί» να παρακολουθήσουν τη δεύτερη ταινία Joker. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία για το Ελληνικό Box Office που δημοσιεύθηκαν στο flix.gr, η ταινία έκοψε μόλις 79,246 εισιτήρια σε 225 αίθουσες.

Όπως φαίνεται ο κόσμος δεν είδε τελικά με θετικό μάτι την αλλαγή πλεύσης που επέλεξε να πάρει ο Todd Phillips καθώς άφησε την αισθητική του «Ταξιτζή» της πρώτης ταινίας για ένα sequel με πολλά στοιχεία μιούζικαλ.

Διαβάστε ακόμη: