Οι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική ενός προέδρου που θα ευνοεί την αγορά των κρυπτονομισμάτων, κάτι που φαίνεται από την πρόσφατη σημαντική άνοδο της τιμής του bitcoin. Η αύξηση αυτή συνδέεται με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στις πλατφόρμες στοιχημάτων.

Σύμφωνα με την Polymarket, οι πιθανότητες του Τραμπ για νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου είχαν υποχωρήσει μετά το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο τους στις 18 Σεπτεμβρίου.

Έκτοτε, το bitcoin σημείωσε άνοδο κατά 12%, πλησιάζοντας ένα νέο υψηλό ρεκόρ, με την τιμή του να φτάνει τα 66.857 δολάρια. Η αύξηση επιταχύνθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο Τραμπ ξεπέρασε την Χάρις στις στοιχηματικές αποδόσεις ως επικρατέστερος για τις εκλογές.

Οι αγορές φαίνεται να λειτουργούν υπό την υπόθεση ότι ο Τραμπ θα κερδίσει στις εκλογές, με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα να ξεχωρίζουν ως οι κύριοι δείκτες που συνδέονται με αυτό το ενδεχόμενο.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Στάνλεϊ Ντράκενμιλερ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, τόνισε ότι η αγορά είναι «πεπεισμένη ότι ο Τραμπ θα κερδίσει», αναφέροντας ως παραδείγματα τις τραπεζικές μετοχές και τα κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναλυτή της Bernstein, Γκαουτάμ Τσουγκάνι, μια νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, προβλέποντας πως το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 90.000 δολάρια.

Ο πρώην πρόεδρος είχε μιλήσει στο συνέδριο bitcoin 2024 τον Ιούλιο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κυκλοφορήσει και πολλές συλλογές NFT. Στις ομιλίες του, συχνά αναφέρεται στα κρυπτονομίσματα, δεσμευόμενος να κάνει τις ΗΠΑ την κορυφαία δύναμη στον τομέα αυτό.

Παρά τη θετική τάση, οι επενδυτές ίσως βιάζονται, καθώς οι στοιχηματικές πλατφόρμες όπως η Polymarket δεν είναι πάντα αξιόπιστοι δείκτες εκλογικών αποτελεσμάτων.

Παρόλο που η Polymarket δίνει στον Τραμπ πιθανότητες 62% για νίκη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα παραμένει αμφίρροπη, με τους δύο υποψηφίους να βρίσκονται πολύ κοντά σε σημαντικές πολιτείες.

Η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των στοιχημάτων και των δημοσκοπήσεων έχει οδηγήσει κάποιους να πιστεύουν ότι ένας μεγάλος επενδυτής ενδέχεται να έχει τοποθετήσει τεράστια στοιχήματα υπέρ του Τραμπ, επηρεάζοντας τις αποδόσεις σε πλατφόρμες με χαμηλή ρευστότητα. Εικάζεται ότι κάποιος έχει επενδύσει έως και 25 εκατομμύρια δολάρια μέσω πολλαπλών λογαριασμών στην Polymarket, αυξάνοντας τεχνητά τις πιθανότητες νίκης του Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: