Ο «ταύρος» επιστρέφει στα κορτ. Ο Ραφαέλ Ναδάλ πήρε την μεγάλη απόφαση και την ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι γνωρίζει πως δεν γνωρίζει αν θα καταφέρει να φτάσει στο σημείο που ήταν πριν τον τραυματισμό του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, λέγοντας με σιγουριά πως δεν θα ξεπεράσει τα Slams του Novak Djokovic, θα δώσει όμως στον εαυτό του μια ευκαιρία να βρεθεί ξανά στην «περιοδεία» και να περάσει καλά.

«Μέχρι τώρα δεν ήξερα αν θα έπαιζα ξανά τένις, αλλά τώρα ξέρω πως θα επιστρέψω. Η εξέλιξη είναι θετική, έκανα μεγάλα βήματα μπροστά τον τελευταίο καιρό. Ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να πω το πότε θα επιστρέψω, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω να το κάνω στο κοντινό μέλλον», είπε ο Ισπανός σε δηλώσεις που δημοσίευσε το Eurosport, κατά τη δημόσια εμφάνισή του για την προώθηση της κλινικής Tenis Teknon της Βαρκελώνης.

«Δεν ξέρω σε τι επίπεδο θα βρίσκομαι όταν επιστρέψω, αλλά ποτέ δεν χάνεται η ελπίδα. Έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να αγωνιστώ και για μένα, η προσωπική μου επιτυχία, ήταν να διατηρήσω τη θέλησή μου για να επιστρέψω. Θα είναι δύσκολο να παίξω και πάλι σε υψηλό επίπεδο και ξέρω πως ο πόνος δεν θα εξαφανιστεί ποτέ, αλλά αν δεν είχα αυτή τη θέληση να επιστρέψω στο ανταγωνιστικό επίπεδο, τότε δεν θα έκανα τη δουλειά που έκανα τους τελευταίους μήνες. Δεν θα περάσω σε Grand Slams από τον Djokovic, αλλά θα μου δώσω τη δυνατότητα να βγω ξανά εκεί έξω και να το διασκεδάσω», πρόσθεσε ο 37χρονος Rafa, ο οποίος υπολείπεται ενός Grand Slam του Djokovic, με 22 κατακτήσεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται όλες αυτές τις ημέρες και οι δημοσιεύσεις του Nadal στα social media, που επιβεβαιώνουν πως δουλεύει καθημερινά για να μπορέσει να επιστρέψει στο tour το 2024 και πως ανεβάζει σταθερά την ένταση. Ο μεγάλος στόχος θα είναι σίγουρα η Αυστραλία, αλλά ακόμα δεν επιβεβαιώνει τίποτα ο Ισπανός, με το Australian Open να απέχει πια μόνο 2 μήνες.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rafa Nadal (@rafaelnadal)

;

Διαβάστε ακόμη: