Πριν από μερικά λεπτά, οι εισαγγελείς της Μπρέσια αποφάσισαν ότι η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι βελγικές αρχές. Η Σίλβια Παντσέρι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία. Συνελήφθη την 9η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης για το σκάνδαλο “Qatargate”.

Oι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Ήδη, έχουν ακολουθήσει την ίδια οδό, σε ό,τι αφορά την απόφαση που ελήφθη στην Μπρέσια, υπέρ της έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Βέλγιο.

Σε ό,τι αφορά τη Σίλβια Παντσέρι, οι εισαγγελείς της Μπρέσια θεώρησαν ότι στο Βέλγιο τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τους νομικούς εκπροσώπους της, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά σε πρόβλημα «υπερπληθυσμού» των βελγικών φυλακών.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα κατέθεσε αίτημα για άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

Συγκεκριμένα, έλαβε αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από την έναρξη εργασιών της ολομέλειας, στο Στρασβούργο.

«Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου», επεσήμανε η κ. Μέτσολα.

Διαβάστε ακόμη: