Δεν «ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα» απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος για το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος στη Ροδόπη, που έθιξε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος και συνεχίζει:

«Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κατήγγειλε τον τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απαράδεκτα παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, προσθέτοντας ότι προσθέτει ότι «το μόνο που καταφέρνουν με το διχασμό της μειονότητας και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, είναι να εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου».

Διαβάστε περισσότερα