Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η έρευνα της Pulse, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 23,5%. Όσον αφορά του ΚΙΝΑΛ, η προτίμηση των ερωτηθέντων φτάνει στο 14,5%.

Σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%. Οι Έλληνες για την Πατρίδα 2%, η Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 5% και αναποφάσιστοι 8,5%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

Στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24% και τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.

Στην ερώτηση «πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;» οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάνλτησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.

Στo ερώτημα για το πόσο σας ανησυχεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 80% απάντησε «πολύ ή αρκετά» το 9% «μέτρια», το 6% «λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου» και 5% ΔΓ/ΔΑ.

Για το πόσο θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 80% απάντησε «πολύ ή αρκετά», το 9% «μέτρια», το 5% «λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου», 6% ΔΓ/ΔΑ.

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ το 15% τις θεωρεί πιο αυστηρές από όσο θα έπρεπε, 21% ότι είναι λογικές, 47% ότι είναι πιο επιεικείς, 17% ΔΓ/ΔΑ.