search

MAIN STREET

Πτωτική η διαπραγμάτευση των κεντρικών δεικτών στην Αμερική εν μέσω φόβων για επικείμενη ύφεση

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν σε συνέχεια των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι φόβοι για ακόμη υψηλότερα επιτόκια ενίσχυσαν τους φόβους για ύφεση.

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις στους δείκτες – Χαμηλό τριών μηνών για την απόδοση του 10ετούς

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν σε συνέχεια των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι φόβοι για ακόμη υψηλότερα επιτόκια ενίσχυσαν τους φόβους για ύφεση.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1%, υποχωρώντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,5%. Ο Dow υποχώρησε 158 μονάδες ή 0,5%.

Η διαπραγμάτευση της Τρίτης ακολούθησε μια πτωτική ημέρα για τους κύριους μέσους όρους, με τον Nasdaq να υποχωρεί 1,93% για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 9 Νοεμβρίου.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,79%, σημειώνοντας επίσης τη χειρότερη μέρα του σε σχεδόν ένα μήνα, ενώ ο Dow έχασε 482 μονάδες ή 1,4%.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία ISM Services του Νοεμβρίου , τα οποία εξετάζουν το επίπεδο αγορών των κατασκευαστών ως μετρητή για την υγεία της ευρύτερης οικονομίας, πίεσαν τις μετοχές τη Δευτέρα.

Η έκθεση πυροδότησε περαιτέρω φόβους ότι η Federal Reserve θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν για να μειώσει τον πληθωρισμό.

Οι αγορές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, αλλά παραμένουν σε σύγκρουση σχετικά με το πόσο θα χρειαστεί να διαρκέσει η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Παρά ταύτα, οι αγορές θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα τους επόμενους μήνες, παρόλο που η επιβράδυνση της ανάπτυξης και τα υψηλότερα ποσοστά θα συνεχιστούν και το νέο έτος, σύμφωνα με σχόλιο του Jason Draho, επικεφαλής κατανομής περιουσιακών στοιχείων της UBS, σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.

“Ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί να είναι ακόμα στο προσκήνιο,” σχολίασε ο Draho.

Διαβάστε ακόμη: