search

MAIN STREET

Με πτώση κοντά στις 500 μονάδες για τον Dow και πάνω από τις 200 για τον Nasdaq ξεκίνησε εβδομάδα

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω των φόβων ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει να περιορίζει την πολιτική της μέχρι να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

wallstreet

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω των φόβων ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει να περιορίζει την πολιτική της μέχρι να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 526 μονάδες, ή 1,5%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν κατά 2% και σχεδόν 2,3%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περίπου 7% λόγω των αναφορών για μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας Microsoft, Amazon και Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 2% η καθεμία λόγω ανησυχιών για την ανάπτυξη.

Η Salesforce υποχώρησε 7% καθώς ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της Slack.

Οι μετοχές του καζίνο που συνδέονται με το Μακάο αυξήθηκαν με την ελπίδα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί της Covid-19. Οι μετοχές της VF Corp. υποχώρησαν 11% μετά τη μείωση των προοπτικών της.

Εν τω μεταξύ, μια πιο δυνατή από την αναμενόμενη ανάγνωση της έκθεσης ISM Services του Νοεμβρίου ενίσχυσε περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων αφού ο δείκτης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του Dow Jones και αυξήθηκε από τον Οκτώβριο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν καθώς οι μετοχές υποχώρησαν, με την απόδοση στο βασικό 10ετές Υπουργείο Οικονομικών τελευταία διαπραγμάτευση με άνοδο 10 μονάδων βάσης στο 3,605%.

Μετά από ομιλία του προέδρου της Fed την περασμένη εβδομάδα, Τζερόμ Πάουελ, οι αγορές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η κεντρική τράπεζα θα εγκρίνει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό θα σήμαινε ένα βήμα κάτω από μια σειρά τεσσάρων συνεχόμενων αυξήσεων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κύριοι δείκτες βγαίνουν από τη δεύτερη συνεχόμενη θετική εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: