search

MAIN STREET

Πτώση στις ευρωπαϊκές χρημαστηριακές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας με το ενδιαφέρον όλων στις κεντρικές τράπεζες

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6% στην έναρξη της συνεδρίασης. Στα μέσα περίπου της συνεδρίασης οι απώλειες κυμάνθηκαν περί το 0,4%.

stoxx600

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το 2022 αυτή την εβδομάδα, καθώς και στην τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6% στην έναρξη της συνεδρίασης, με τις μετοχές λιανικής να υποχωρούν κατά 1,6% και να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα FTSE 100 του Λονδίνου έχασε 0,3%.

Τα συμβόλαια που παρακολουθούν τον δείκτη αναφοράς S&P 500 της Wall Street και εκείνα που παρακολουθούν τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq διαπραγματεύονται σε περιορισμένο εύρος για την ώρα.

Στα μέσα περίπου της συνεδρίασης οι απώλειες κυμάνθηκαν περί το 0,4%.

Η Fed θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου και οι οικονομολόγοι αναμένουν ευρέως από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση την Τετάρτη.

Την Πέμπτη θα υπάρξουν επίσης αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η τελευταία μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι επίσης προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν αύξηση του δείκτη κατά 0,3% τον Νοέμβριο.

Το deal της Microsoft για αγορά μεριδίου της τάξεως του 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ξεχωρίζει με το ξεκίνημα της εβδομάδας και τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ανακοίνωσε μια 10ετή συνεργασία με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και κατέλαβε σχεδόν το 4% των μετοχών του.

Η συνεργασία περιλαμβάνει δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς, καθώς και λύσεις υποδομής cloud, σύμφωνα με δήλωση του LSEG.

Διαβάστε ακόμη: