Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, καθώς το ράλι των κινεζικών αγορών, το οποίο οφειλόταν στην παροχή στήριξης, εξαντλήθηκε.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε τη χειρότερη απόδοση της ημέρας, με απώλειες 2%, λόγω της πτώσης των μετοχών ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογίας.

Οι ευρύτερες περιφερειακές μετοχές τεχνολογίας επίσης υποχώρησαν, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της NVIDIA Corporation.

Οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα.

Φρένο στο ράλι της Κίνας

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,3% και 0,4% αντίστοιχα, μακριά από τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής το 2024.

Οι αγορές περίμεναν επίσης να δουν πώς θαπαρουσιάσει τον τελευταίο κατάλογο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX σημείωσε άνοδο 0,1%.

Ο αυστραλιανός δείκτης ASX 200 υποχώρησε κατά 0,3%, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας του Μαΐου έδειξαν ότι η τράπεζα εξέτασε όντως το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για την καταπολέμηση του κολλώδους πληθωρισμού.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ τα futures για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας έδειχναν ήπια θετικό άνοιγμα.

Διαβάστε ακόμη: