ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις αγορές της Ασίας, o Nikkei με απώλειες 1,8%

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τομέα των ακινήτων στην Κίνα

Πτώση σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες στη Wall Street.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τομέα των ακινήτων στην Κίνα, με τον υπουργό στέγασης της χώρας να διοργανώνει ενημέρωση Τύπου αύριο Πέμπτη.

Ο Νι Χονγκ, υπουργός στέγασης και αστικής-αγροτικής ανάπτυξης, αναμένεται να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου μαζί με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, του υπουργείου Οικονομικών και της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

Εν όψει της ενημέρωσης, ο δείκτης CSI 300 Real Estate Index της Κίνας σημείωσε άλμα 4,45%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης αναφοράς CSI 300 υποχώρησε κατά 0,3%. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties αυξήθηκε πάνω από 5%, πολύ περισσότερο από την άνοδο 0,9% του δείκτη Hang Seng.

Σύμφωνα με το CNBC, οι traders αξιολόγησαν επίσης τα οικονομικά στοιχεία από την περιοχή. Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Ανέβηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο 0,7%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Σεπτέμβριο, έναντι 2,4% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο υποχώρησε 1,83% για να κλείσει στις 39.180,3 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 1,2% για να κλείσει στις 2.690,66 μονάδες.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,6% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,96%.

Διαβάστε ακόμη: