Με απώλειες διαπραγματεύθηκαν οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, καθώς ο  Dow Jones κατέγραψε τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ανέτρεψε τις απώλειες και ενισχύθηκε 0,13%, αλλά ο Topix υποχώρησε 0,21%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,31%, αντιστρέφοντας επίσης τις απώλειες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,93%.

Απέφυγε την τεχνική ύφεση η Νότια Κορέα

Στην Ασία, η Νότια Κορέα απέφυγε οριακά μια τεχνική ύφεση με το ΑΕΠ της το τρίτο τρίμηνο να αυξάνεται κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, μετά από συρρίκνωση 0,2% το δεύτερο τρίμηνο.  Ωστόσο, έχασε τις εκτιμήσεις του Reuters για ανάπτυξη 0,5%.

Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 1,5%, επίσης βραδύτερα από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Ο δείκτης αναφοράς Kospi της Νότιας Κορέας.υποχώρησε κατά 0,15% μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,65%.

Διαβάστε ακόμη: