Ο S&P 500 περιόρισε μια προηγούμενη πτώση την Τρίτη, ενισχυμένη από τις μετοχές της τεχνολογίας, αλλά έκλεισε τη μέρα με μέτριες απώλειες. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς έκλεισε με πτώση 0,15% και έκλεισε στις 4.756,50 μονάδες. Στα χαμηλά της ημέρας, ο δείκτης αναφοράς είχε πέσει 0,7%.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 157,85 μονάδες, ή 0,42%, για να κλείσει στις 37.525,16 αφού υποχώρησε κατά περίπου 310 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης.

O Nasdaq Composite ανέκαμψε από μια πτώση σχεδόν 0,9% και σημείωσε κέρδος 0,09%, διαμορφώθηκε στις 14.857,71 μονάδες.

H Nvidia διαπραγματεύθηκε 1,7% υψηλότερα, φτάνοντας σε νέο υψηλό όλων των εποχών. H Amazon σημείωσε επίσης άνοδο περισσότερο από 1,5% μαζί με την Alphabet.

Οι μετοχές της Juniper Networks κατέγραψαν άλμα 22% την Τρίτη μετά από έκθεση της Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία η Hewlett Packard Enterprise θα μπορούσε να ανακοινώσει μια συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας υλικού δικτύωσης για περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις αυτή την εβδομάδα. Λίγο αργότερα στην ημέρα δημοσιεύτηκε επόσημη ανακοίνωση της Hewlett Packard Enterprise για το deal.

Η Tech, η μεγάλη υπεραπόδοση για το 2023, δυσκολεύτηκε να βγει από την πύλη το 2024, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη αγορά. Έως σήμερα, ο κλάδος έχει μειωθεί περισσότερο από 1,1%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση για τις μετοχές.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite τη Δευτέρα σημείωσαν άνοδο, καθώς οι mega-cap μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν να αξιολογήσουν τις ανακοινώσεις δύο βασικών μετρήσεων για τον πληθωρισμό για να αποσαφηνίσουν την πορεία προς  μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Οι εταιρείες που αναφέρουν κέρδη αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την Infosys την Πέμπτη, καθώς και η JPMorgan Chase, UnitedHealth, η Bank of America και η Delta Air Lines την Παρασκευή, μεταξύ άλλων σημαντικών οικονομικών στοιχείων.

Διαβάστε ακόμη: