Με 156 ψήφους «υπέρ» και 20 ψήφους «κατά», έγιναν δεκτά τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του) του  νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια στη Βουλή

Ποιοι Αποχώρησαν

Λίγο νωρίτερα, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το νομοσχέδιο είχε γίνει δεκτό επί της αρχής. Κατά δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. «Παρών», δήλωσε το ΚΚΕ.

Για τα δύο άρθρα διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ονομαστική ψηφοφορία ωστόσο είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες. Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε επίσης ότι αποχωρεί από την ονομαστική ψηφοφορία, διότι συνιστά παρωδία να διεξάγεται ονομαστική, μετά από αίτημα κόμματος που αποχωρεί. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησε και το ΚΚΕ.

Nα τονίσουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διαγραφή του Γιάννη Λοβέρδου από τη Νέα Δημοκρατία μετά την κατάπτηστη δήλωση του πολιτικού  ότι «ένας άνδρας δεν καθίσταται αυτομάτως κακός πατέρας (εκτός από σύζυγος) αν χτυπάει ή κακοποιεί τη σύζυγό του» στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Οι δύο διαρροές απο την ΝΔ – που ήταν αναμενόμενες- ήταν της Μαριέττα Γιαννάκου και της Όλγάς Κεφαλογιάννη