Ανακοινώνεται ότι παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 00:00 τα μεσάνυχτα, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας αποτελεί το προηγούμενο στάδιο για την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Αυτή η παράταση παρέχεται, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος σε όσες εταιρείες δεν απογράφηκαν και στους λογιστές να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Από την 1η Νοεμβρίου, που «άνοιξε» το σύστημα έως την περασμένη Παρασκευή (25/11), είχαν γίνει εγγραφές που αντιστοιχούσαν σε 500.000 περίπου εργαζομένους, επί συνόλου 2.410.134. Μέχρι χθες το βράδυ (29/11) –μία ημέρα πριν από την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας– οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 18:00 σήμερα (30/11) είχαν πραγματοποιηθεί εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55.8% επί του συνόλου). Αντίστοιχα, μέχρι τις 18:00 σήμερα, επί συνόλου 289.334 περίπου επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί 195.967 επιχειρήσεις (ποσοστό 67%).

Από αυτά τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι έχει εγγραφεί η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων, πράγμα που αποδεικνύει ότι ενεγράφησαν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις, αλλά και εκείνη των εργαζομένων. Οι περισσότερες εγγραφές έχουν γίνει τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ το σύστημα ήταν ανοιχτό από την Τρίτη 01 Νοεμβρίου.

Με βάση τις εγγραφές μέχρι σήμερα, καθίσταται σαφές ότι η 20ήμερη παράταση που δίδεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι υπέρ–επαρκής χρόνος για να γίνουν οι αντίστοιχες εγγραφές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που εντάσσονται στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Διαβάστε ακόμη: