Καλά, τόσοι…πρόεδροι σε αυτή τη χώρα, αν φωνάξεις στο δρόμο “πρόεδρε”, θα γυρίσουν οι μισοί και περισσότεροι, στην Attica Bank ψάχνουν να βρουν τον αντικαταστάτη του καταλλήλως εκπαιδευθέντος με ταχύρρυθμα προ ετών μαθήματα, του Κωνσταντίνου Μακέδου, προέδρου και του ΤΜΕΔΕ των μηχανικών.

Το θέμα απασχολεί πράγματι σοβαρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τη μία και τους μετόχους της Thrivest, Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου από την άλλη.

Είναι φυσιολογικό η κάθε πλευρά να θέλει πρόσωπο της δικής της επιλογής, για την οριστική επιτυχία του εγχειρήματος εξυγίανσης της Attica Bank και της συνένωσής της με την Παγκρήτια και του ελληνικού δικτύου της HSBC, με στόχο τον σχηματισμό του 5ου τραπεζικού πόλου στη χώρα.

Το Ταμείο φαίνεται ότι ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες και θέτει επίσης συγκεκριμένα κριτήρια για το πρόσωπο που θα επιλεγεί, όπως προηγούμενη τραπεζική εμπειρία, όχι πολιτικές εξαρτήσεις κατά το παρελθόν μέχρι και σήμερα κλπ., επικαλούμενο και τις δεσμεύσεις που προέρχονται από τον SSM.

Πολλά ονόματα στο τραπέζι, για κάποια υπάρχει σύγκλιση

Μέχρι τώρα έχουν προταθεί πολλά ονόματα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αν και για ορισμένα ονόματα φαίνεται να υπάρχει προσέγγιση.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν και πολλές αυτοπροτάσεις και μάλιστα, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που μας έρχονται, προερχόμενες και από πρόσωπα έκπληξη, ή ακόμα και από πρόσωπα χωρίς καμία τραπεζική εμπειρία μεν, αλλά με πλούσιο βιογραφικό σε θέσεις ευθύνης μεγάλων εταιρειών.

Μεταξύ αυτών και βιογραφικά στελεχών που τώρα εργάζονται εκτός Ελλάδος.

Προς το παρόν, δεν έχει βγει λευκός καπνός, αλλά από την άλλη, η τράπεζα και το διοικητικό της συμβούλιο προχωρούν στους σχεδιασμούς που έχουν εγκριθεί, ώστε να επιταχυνθεί όσο αυτό είναι δυνατόν, το σχέδιο της δημιουργίας μίας μεγάλης, πέμπτης τράπεζας στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα