Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ψάχνουν για εξαγορές με γεμάτα ταμεία οι τράπεζες

«Μάχη» Eurobank – Alpha Bank για μεγάλο deal στη Βουλγαρία – Εξαγορές εντός συνόρων αναζητούν Εθνική και Πειραιώς για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους – Το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό ανήλθε τον Δεκέμβριο του 2023 σε 34,9 δισ. ευρώ, και το μερίδιο των διεθνών δραστηριοτήτων στο συνολικό ενεργητικό σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκε στο 11%.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Η υπερδεκαετής κρίση, η κάθαρση και η επιστροφή

Συνεχίζεται και το 2024 το ράλι κερδοφορίας – Εξαιρετική η έως τώρα εικόνα μεγεθών 1ου τριμήνου – Καταλύτης οι τράπεζες με κέρδη 1,09 δισ. ευρώ και άνοδο +38,4% από πέρυσι!

UNDERCOVER

Η είσοδος του Ατζούν (που είναι δυνατός παίκτης) στον ΣΚΑΙ φέρνει πόλεμο καναλαρχών • «Κομματάρχης» του Σταϊκούρα ο επιχειρηματίας που προμήθευσε σχολείο στη Λαμία με τα σάπια φαγητά • Θερμό επεισόδιο μεταξύ «γαλάζιου» βουλευτή και δημάρχου παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης • Ρένα Δούρου: Τη μια κόβει τα μαλλιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς του Ιράν, και την άλλη στέλνει συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ραΐσι!

MYTILINEOS: Το νέο placement φέρνει ακόμη πιο κοντά το Λονδίνο

Το άνοιγμα σε νέα «φουρνιά» ξένων επενδυτών και η περαιτέρω διεθνοποίηση του ομίλου – Κίνηση σε ευρωπαϊκά πρότυπα!

Έρχονται μαζικές αγωγές μικροεπενδυτών κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Χάος δημιουργείται με τον νέο κανονισμό, αφού πολλές εταιρείες θα εξαναγκαστούν σε έξοδο από το Χ.Α., με τους μικρομετόχους να μένουν με τον μουτζούρη στο χέρι, καθώς δεν πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης διασποράς – Τα 7 κρίσιμα ερωτήματα που θέτει η «axianews» – Περίπου 40 εταιρείες οδηγούνται στην έξοδο – Μείζον ζήτημα η προστασία των μικροεπενδυτών την οποία θα όφειλε να διασφαλίσει η Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Κλείνει μεταξύ 20 – 20,5 ευρώ ανά μετοχή το deal για το 100% της Τέρνα Ενεργειακή – Οι δύο θάνατοι, σε διάστημα μιας εβδομάδας, πανίσχυρων σεΐχηδων των ΗΑΕ «μπλόκαραν» για 15 μέρες τις εξελίξεις!

Το εθνικό πένθος για τον θάνατο των δύο εξεχόντων μελών της βασιλικής οικογένειας και η εθνική αργία για πάνω από δύο εβδομάδες καθυστέρησαν τη συμφωνία για την Τέρνα Ενεργειακή!

Αντίστροφη μέτρηση για τον Χρήστο Σταϊκούρα

Φέρεται να έχει χάσει πλήρως τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σύσσωμου του κατασκευαστικού κλάδου και όχι μόνο – Προς την έξοδο στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου!

Η συμμαχία ΔΕΗ – CVC και η διανομή του 1/3 των ιδίων μετοχών

Oι φήμες για την πρώην Wind και το ενδιαφέρον της Cosmote για την συνδρομητική της Nova, υπό την αίρεση της Επ. Ανταγωνισμού για δεσπόζουσα θέση!

Αμερικανός επενδυτής αποκτά το 10% της Cenergy, που επεκτείνεται δραστικά στην αγορά των ΗΠΑ

Θα επακολουθήσει placement σε ξένους θεσμικούς επενδυτές!

+ Η Nvidia κάνει πλέον κουμάντο στη Wall Street

+ ART Business

  • Vergos: 35χρόνια προσφορά στην Τέχνη
  • Εσωστρέφεια και μελαγχολία στον καμβά του Μοντιλιάνι
  • Ατομική έκθεση της Φέρμαν στην γκαλερί Kapopoulos

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Μαΐου

Διαβάστε ακόμη: