Πολύ μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη, όσον αφορά την αποδοχή της κοινωνίας και τα ποσοστά που απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία από το εκλογικό σώμα, προκύπτει μέσα από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των μεγάλων πρεσβειών καθώς και από τις κυλιόμενες που διενεργούν οι δημοσκόποι για λογαριασμό τόσο του Μαξίμου, όσο και των υπολοίπων ισχυρών κομμάτων!

Ξένος διπλωματικός παράγων, με ισχυρές διεθνείς αναφορές σε κέντρα εξουσίας, υποστήριζε χθες ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι πρεσβείες μεγάλων χωρών που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, η παρούσα συγκυρία εμφανίζεται ως η πλέον κατάλληλη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διενεργήσει πρόωρες εθνικές εκλογές καθώς βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο αποδοχής του από την κοινωνία, των τελευταίων 2,5 χρόνων!

Κατά την ίδια πηγή, την ώρα τούτη με βάση τις μυστικές δημοσκοπήσεις, η ΝΔ μετά βεβαιότητας πιάνει το 35% στην πρόθεση ψήφου και μετά τις αναγωγές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει μείνει 10 μονάδες πίσω, κινούμενος γύρω στο 25%!

Εξαιρετικά σταθερή παρουσιάζεται η δημοκοπική εικόνα του ΚΙΝΑΛ το οποίο φέρεται να μην πέφτει κάτω από το 15% (με πορεία προς το 17%), με τάσεις σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας ανοδική, σε βαθμό που να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να απειληθεί και να απωλέσει την κυριαρχία του σε παραδοσιακά κάστρα, όπως την Κρήτη για παράδειγμα!

Υπό αυτό το πρίσμα, βάσει των δημοκοπικών ευρημάτων και του ισχυρού προβαδίσματος που έχει αποκτήσει ο πρωθυπουργός, όπως αυτό προκύπτει από τις κυλιόμενες και τις μυστικές δημοσκοπήσεις των πρεσβειών, όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο, τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, παρά τις φήμες και την σεναριολογία που έχει εσχάτως αναπτυχθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης …το ξανασκέφτεται, δεν έχει αποφασίσει οριστικά και κάνει δεύτερες σκέψεις με φόντο τα μέτρα για την ενεργειακή και οικονομική κρίση που θα λάβει η διεθνής κοινότητα για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τα οποία εκτιμάται ότι θα κυρωθούν στη Σύνοδο Κορυφής της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου!

Το γεγονός είναι πως η συγκυρία που διαμορφώνεται την ώρα τούτη όπως προκύπτει από τις έρευνες στη βάση του εκλογικού σώματος, καθιστά την ΝΔ κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, με διαφορά 10 μονάδων από τον δεύτερο, ενώ η όποια μάχη πιθανόν δοθεί, στην πραγματικότητα θα είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που φέρονται μοιράζονται σε πλείστες όσες περιοχές, ποσοστά και επιρροή!